“In Hoevelaken gebeurt niks”

Foto:

Er heerst – volgens PRO21 – onvrede in Hoevelaken.

Krijgt de kern wel voldoende aandacht, gaan Nijkerkerveen en Nijkerk niet voor op het stadhuis. Reden genoeg voor Wim van Veelen (PRO21) om dat aan te kaarten bij B&W. Dat gaat dan met schriftelijke vragen.

Hij wil weten hoe het staat met de voortgang van de plannen over het Hoevelakense bos, De Stuw, de bouwplannen bij de Eiken Schuur en Euretco, het Woonpark Hoevelaken, het centrum van de kern, onderhoudswerkzaamheden aan de Stoutenburgerlaan, Middelaar Oost en het knooppunt Hoevelaken.

Hij stelt voor, dat het college de inwoners van Hoevelaken elk kwartaal informeert.

Wim van Veelen: “Ook Nijkerk heeft in haar begroting te maken met groeiende financiële tekorten. Net als bij de meeste andere gemeenten is een ontoereikende afdekking door het Rijk van de stijgende uitgaven voor het sociaal domein daarvan de oorzaak. Dat zal opgelost moeten worden want lasten en baten moeten structureel in evenwicht zijn. Maar Nijkerk heeft tegelijk een gezonde vermogenspositie. Wij roepen als PRO21 het college daarom op om met een meerjarig investeringsprogramma te komen voor de openbare ruimte, dorpsvernieuwing en maatschappelijke voorzieningen in Hoevelaken om de ervaren achterstand t.o.v. de andere kernen stap voor stap en planmatig weg te gaan werken”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen