INGEZONDEN BRIEF over de zwembaddiscussie

Foto:

Mathijm Wassink  stuurde deze brief naar wethouder Abouyaakoub en naar de pers

Beste Nadya,

Graag wil ik reageren op de commissie vergadering van 11 juni omdat is trots ben dat we in Nijkerk zo’n mooie zwembad hebben. Ik weet als geen ander dat zwemmen belangrijk is en daarom heb ik vorig jaar de samenwerking gezocht met Optisport om het zwemmen in Nijkerk d.m.v. borstcrawlcursussen van de grond te krijgen. In Zeist is dit al een groot succes met ruim 120 atleten verdeeld over 4 momenten. Afgelopen periode hadden wij in Nijkerk bijna 70 atleten aan het zwemmen in de leeftijdscategorie van 12 tot 70 jaar. Ik als “nieuwe” gebruiker heb geen uitnodiging van Flevo gehad en het kan dus ook niet zo zijn dat Henno spreekt namens alle gebruikers.

De volgende vragen komen bij mij naar boven:

Heeft u het idee dat Flevo ook eerst naar zich zelf kijkt om te zorgen voor meer inkomsten.

Wat hebben ze de afgelopen jaren gedaan om de club te laten groeien, waar waren zij op de avond4daagse. Ik was daar omdat alle gebruikers waren uitgenodigd door Optisport.

Wat doen zijn met kinderen die zwemles krijgen bij Optisport/Rebel/Ampt van Nijkerk en Nautilus Healt club. Nodigen ze die uit of krijgen die een folder mee.

Daarnaast heeft Flevo 3 jaar de tijd gehad om zijn contributie aan te passen naar de nieuwe situatie. Ik heb in een gebruikersoverleg gezeten vorig jaar en toen is aan iedereen doorgeven dat de tarieven omhoog gaan. Hier zijn verslagen van! Hoeveel is de contributie de afgelopen jaren omhoog gegaan? Zijn deze vragen aan Flevo gesteld en wat zijn hun antwoorden.

Het lijkt mij goed dat ze eerst in de spiegel gaan kijken voordat ze gaat roepen en hoog van de Nijkerkse toren gaan blazen. Hoe kan het dat ik zoveel zwemmers heb, terwijl Flevo d.m.v. KNZB ook een cursus aanbiedt. Ook bij AVN afdeling triathlon is aan het groeien en ook trimzwemmen Nijkerk is een mooie club senioren aan het zwemmen. En weet dat die laatste een afsplitsing is van Flevo omdat zij daar geen heil in zagen.

Wellicht ten overvloede er is in het deze omgeving een te kort aan zwemwater. Zwemmen (borstcrawl) is erg populair, zeker in een wijk als Vathorst.

Weet ook dat in de periode dat de SRO in haar huurperiode het kinderzwemmen helemaal heeft verziekt. Weet dat wij in Nijkerk ook nog een aantal andere zwemscholen hebben die het wel goed doen. Het is nu aan Optisport om deze plek weer terug te veroveren.

Over de continuïteit van het zwembad maak ik mij geen zorgen. Wanneer je kijkt https://swimgym.nl/ , ik weet dat het Amsterdam is, maar zij zitten van 7.00 uur tot 23.00 uur vol en verdienen goed geld. En laatst stond ook in de krant dat er geen zwemwater meer te huur is in deze omgeving. De vraag naar zwemwater is groot. Daarmee wil ik niet zeggen dat men Flevo moet laten vallen maar zij zouden wel iets coöperatiever zich kunnen opstellen voor de bedrijfsvoering van het zwembad in Nijkerk. Wanneer je kijkt naar andere verenigingen in de omgeving, gaat het daar echt anders aan toe. Zowel aan de inkomsten kant als ook op de tijden die zij tot hun beschikking hebben.

Goed om te weten dat ik niks tegen Henno of Flevo heb, probeer mij neutraal op te stellen maar denk dat het goed is dat ze kritisch naar zich zelf gaan kijken (ook Optisport) en dat men de juiste vragen moet stellen om de waarheid boven tafel te krijgen. Het zou jammer zijn als ze de 100 jaar niet gaan halen maar door foute keuzes te maken moet niet de gemeente Nijkerk en hun inwoners met hoge kosten opgezadeld worden.

Mocht ik ergens mee kunnen helpen dan heel graag. Ik ga met Trisupport door met de weg die we zijn ingeslagen. Een super goede cursus geven om zo meer mensen aan het zwemmen te krijgen. Het plezier van en in borstcrawl te laten ervaren. Niks is leuker dan op latere leeftijd wat nieuws te leren. Dit kan alleen door goed samen te werken door alle partijen.

Met vriendelijke groet,

Mathijm Wassink

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden