Bestuurswissel bij Rotary Club Nijkerk

Nieuwe bestuur (v.l.n.r.) Dieter van de Castel, Kees van Baak, Merit Roodbeen, Arie Jongejan en Monique van Rooyen.
Foto: Rotary Nijkerk

Donderdag 2 juli is het nieuwe bestuur van Rotary Club Nijkerk aangetreden. Onder het genot van een heerlijke maaltijd in Kade10, werd het glas geheven op een succesvol jaar.

Ook twee leden van het bestuur van onze vrienden van Rotary Club Meschede-Warstein waren aanwezig. Oud-voorzitter Dieter van de Castel blikte terug op het bijzondere afgelopen jaar waarin zijn thema harmonie juist ook door Corona een extra betekenis kreeg.

Ambtsketen om de hals van Kees van Baak

Het stokje, dat werd overgedragen in de vorm van de ambtsketen, ging van Dieter van de Castel over naar Kees van Baak. Kees kijkt er naar uit om het komende jaar voor de tweede keer als voorzitter met de andere bestuursleden en de club weer mooie projecten op te pakken. “Mijn jaarthema wil ik laten aansluiten op het thema ‘harmonie’ van Dieter van het afgelopen jaar en wel met het begrip verbinding. Verbinding bevordert begrip en understanding. Door begrip ontstaat ook respect. Voor andere ideeën, voor de ander en het anders zijn. En dat is voor mij de basis voor een betere wereld, te beginnen bij onszelf, bij het samen Rotarian zijn. Ons nieuwe Rotary-jaar zie ik voor me als een rivier die steeds anders is. Als de uitvoering van een muziekstuk dat alleen met de gezamenlijke inzet en inspiratie van eenieder een klinkend succes wordt”, aldus Van Baak.

Niet alleen in de club zelf is verbinding een groot goed, ook daarbuiten in de maatschappij staat verbinding hoog op de agenda. Zo vindt Rotary Club Nijkerk het belangrijk om goede doelen of maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Soms financieel, door geld op te halen met activiteiten die de club organiseert zoals Stadsgolf en Groot Nijkerks Dictee. Maar vaak ook door kennis en expertise belangeloos in te zetten voor de omgeving. Veel Rotarians vervullen als vrijwilliger bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties in Nijkerk en omgeving.

Het nieuwe bestuur bestaat nu uit: Kees van Baak (voorzitter), Dieter van de Castel (uittredend voorzitter), Merit Roodbeen (secretaris), Martin Schuurman (penningmeester), Arie Jongejan (inkomend voorzitter) en Monique van Rooyen (inkomend secretaris).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden