Overheidssubsidie voor “Ontwikkeladvies 2020”

Foto:

De subsidie is voor iedereen beschikbaar.

Binnen enkele weken komt iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt in aanmerking voor de subsidie ‘Ontwikkeladvies’. Dat zijn dus zowel:

  • mensen die (nog) aan het werk zijn,
  • inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers,
  • en mensen, die geen werk meer hebben.

De ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door. In de vormgeving van de regeling wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de in januari 2020 geëindigde Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies voor 45-plussers.

Zicht op mogelijkheden en kansen

Minister Koolmees is blij dat mensen vanaf deze zomer al aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Tot het eind van dit jaar kunnen er 20.000 ontwikkeladviezen worden uitgevoerd. Gezien het belang van goede informatie over iemands kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, zal een arbeidsmarktscan onderdeel zijn van het ontwikkeladvies. Als jij in één van bovengenoemde groepen valt, kan je dus gratis loopbaanadvies krijgen van een loopbaanadviseur.

DreamCenter Loopbaanbegeleiding

DreamCenter Loopbaanbegeleiding is gevestigd in Nijkerk. Peter Paas, loopbaanadviseur en oprichter van DreamCenter is blij dat dit jaar de subsidie weer beschikbaar is. Zeker in deze Corona periode. “Als loopbaancoach heb ik te maken met veel verschillende mensen en beroepssectoren. Mijn motto is: Er is meer mogelijk dan je denkt. Dat kan ik vanuit mijn jarenlange ervaring in dit vakgebied laten zien.”

Lees hier meer over de voorwaarden en werkwijze bij DreamCenter Loopbaanbegeleiding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden