Nijkerker verdacht van doodslag

Foto:

Abdel (25) reed veel te hard, door rood en op verkeerde rijbaan, waardoor een wandelaar op de Spinozaweg in Utrecht stierf

Hij reed die avond volgens het Openbaar Ministerie tussen de 67 en 94 kilometer per uur waar 50 als maximum geldt, toen hij een verkeerslicht naderde met een rij wachtende auto’s. Hij zou om deze rij voor afslaand verkeer heen zijn gereden en zelf vanaf het Thomas à Kempisplantsoen rechtdoor de Vleutenseweg zijn overgestoken, naar de Spinozaweg. Daar ging het afschuwelijk mis met de overstekende wandelaar, die ondanks toegesnelde hulpverleners overleed aan zijn verwondingen. De veroorzaker van het ongeval reed door, waarna de zwaar beschadigde Skoda later die avond werd aangetroffen op de Johan Wagenaarkade.

De bestuurder bestrijdt dat bewust het risico is genomen om iemand dood te rijden. Bovendien is het volgens zijn advocaat nog maar zeer de vraag of zijn cliënt wel de bestuurder was. ,,Dat kunt u concluderen op basis van zijn eigen uitlatingen. Maar er zijn voldoende redenen om daaraan te twijfelen. Neemt hij niet de schuld op zich voor iemand anders?”

De inhoudelijke behandeling volgt 19 november.

bron: AD

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen