Slachterijen en NVWA bereiken akkoord voor offerfeest

Foto:

De slachterijen uit Harderwijk en Nijkerk die een kort geding wonnen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben van deze instantie inmiddels toestemming gekregen om voor het komende offerfeest ritueel te slachten. Het slachtverbod is van tafel nu ze dinsdag een akkoord bereikten met de toezichthouder over de coronamaatregelen, zegt hun advocaat Lianne van Kooten.

De islamitische slachterij Ipekci uit Harderwijk en slachterij Henk Worst in Nijkerk mogen vrijdag en zaterdag 600 tot 700 lammeren per dag slachten voor het offerfeest. Ze kunnen volgens hun advocaat de keuringsartsen van de NVWA, die toezicht houden op het onverdoofd slachten, een veilige werkomgeving garanderen waarbij verscherpte regels gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

“We mogen slachten en hebben het met de NVWA netjes opgelost”, zegt Abdurrahim Ipekci. “We zijn blij en trots dat we alsnog kunnen slachten. Na het kort geding zijn we door de NVWA gebeld en gefeliciteerd. Nu er een akkoord is, komen we een hele grote groep mensen tegemoet. Het offerfeest gaat over traditie en religie, daarom is het zo heilig.”

Het bericht Slachterijen en NVWA bereiken akkoord voor offerfeest verscheen eerst op Nieuws.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden