Romy heeft Milo hard nodig

Foto:

Nienke Bouwman, instructeur hulphonden trainer, tipte de redactie van nijkerk.nieuws.nl.

Ze vroeg, of wij iets konden betekenen voor Romy Blom. Die heeft een hulphond nodig, Milo om precies te zijn. Die moet haar helpen bij paniek- en angstaanvallen, eten, naar buiten gaan, depressie en bij deĀ  psycholoog. Om Milo te kunnen kopen is 6000 euro nodig.

Blom: “In september 2018 heeft er zich bij mij een eetstoornis en een depressie ontwikkeld. Ik ben toen ziekenhuis in en uit gegaan en van de ene naar de andere hulpinstelling maar niemand kon mij helpen. Lange wachtrijen van minimaal 6 maanden. Maar die tijd had ik niet.. Mijn gewicht ging snel naar beneden en mensen waren bang mij te verliezen aan deze rot ziekte.

In augustus 2019 maakte ik kennis met Milo. Vandaag – 13 augustus – precies een jaar geleden. Sinds ik samen met Milo ben is het leven een stuk fijner. Ik heb iets om voor te zorgen en voor te leven. Hij zorgt ervoor dat ik elke dag mijn bed weer uit kom. Milo zorgt ervoor dat ik weer durf te eten, en als ik onrustig wordt komt hij naast mij zitten zodat ik weet dat het goed is en weer wat hapjes neem. Hij gaat met mij mee naar de psycholoog en samen gaan we eropuit omdat hij moet wandelen. Het lijkt allemaal zo gewoon maar voor mij zijn dit erge grote stappen om te zetten.”

De gemeente heeft geen potje voor dit soort hulphonden. Geld om de hond te kopen heeft ze niet en daarom zette ze eind vorig jaar een doneeractie op. Die bracht 265 euro op en dat is veel te weinig, want er is 6000 euro nodig.

Daarom begon Romy Blom eerder deze week een actie op GoFundMe. Uw bijdrage is daar welkom.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden