Leerling Corlaer College positief getest op COVID-19

default
Foto:

Een leerling van het Corlaer College is positief getest op COVID-19.

Het gaat om een leerling uit de afdeling havo/atheneum. Deze leerling heeft de richtlijnen van het RIVM opgevolgd en is na klachten thuisgebleven en heeft zich laten testen. Momenteel zit de leerling thuis in quarantaine.

De GGD is een bron- en contactonderzoek gestart. Klasgenoten, docenten en andere leerlingen die geen anderhalve meter afstand tot deze leerling hebben gehouden (en niet frequent en intensief contact hebben gehad met de leerling in de besmettelijke periode), vallen onder de categorie 3-contacten en hoeven daarom niet thuis te blijven. Zij worden niet actief gemonitord en hoeven niet door de GGD individueel geregistreerd te worden. De GGD neemt contact op met personen die frequent en intensief contact hebben gehad met de leerling in de besmettelijke periode. Zij vallen onder de categorie 2-contacten. Bekijk voor meer toelichting: (https://lci.rivm.nl/Handreiking-contact-en-uitbraakonderzoek-kinderen).

Extra maatregelen op school zijn volgens de GGD niet nodig. Het gebruik van mondkapjes bij het lopen in de gangen blijft verplicht. Ook worden de leerlingen extra gewezen op de algemene richtlijnen van het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden