Online bereik “Lekker Nijkerk” meer dan verdubbeld

DCIM100MEDIADJI_0286.JPG
Foto:

Stichting Citymarketing Nijkerk werkt sinds de oprichting in 2018 hard aan het bouwen vaneen sterk merk voor Nijkerk.

Dat gebeurt onder de noemer ‘Lekker Nijkerk – Stad vol Smaak’. De stichting deelt nu via een factsheet haar resultaten van de afgelopen tijd.

Sterk merk

“Vanuit de gemeente en de Dialoog Samen aan Zet kregen wij destijds de opdracht om te bouwen aan een sterk merk voor Nijkerk. Met een zeer betrokken en fanatiek bestuur zijn we die uitdaging aangegaan,” zeg tHan Verhoog, voorzitter van de Stichting Citymarketing Nijkerk. “Hoewel een merk natuurlijk niet is opgebouwd in enkele jaren, zijn we goed op weg. De resultaten in de factsheet laten het belang van citymarketing duidelijk zien.

Beter bekend & bemind

In de factsheet staan de belangrijkste acties en resultaten vermeld.

Enkele projecten waar LekkerNijkerk de afgelopen tijd aan heeft gewerkt zijn

  • het uitbrengen van een Nijkerkse stadsgids,
  • het creëren van een brandmovie (met een brandmovie laten we zien wie je bent)
  • en meer awareness (mensen zijn zich bewust van het merk) op social media,
  • het ‘LekkerNijkerk’ bord langs de A28 en
  • een uitgebreide website met alle informatie over Nijkerk. De website bevat een evenementenkalender en
  • tijdens de intelligente lockdown kon de Nijkerker hier alle informatie rondom het coronavirus vinden.

Steun in de rug voor lokale economie

Volgens de Nijkerkse citymarketeer Iris Lengkeek is juist in deze tijd het belang van citymarketing maar al te duidelijk. ‘”eegstand in de binnenstad is iets waar veel steden in Nederland mee kampen. In Nijkerk moeten we dat absoluut tot een minimum zien te beperken. De coronacrisis maakt het ondernemers niet gemakkelijk om het hoofd boven
water te houden. Wanneer wij Nijkerk op de kaart blijven zetten in de regio, en steeds meer mensen onze gemeente bezoeken, zal dat een positief effect hebben op de lokale economie.”
Naast de directe positieve effecten, die in de factsheet van LekkerNijkerk zijn samengevat, merkt Lengkeek ook dat citymarketing verbindt. “Wij kunnen Nijkerkse bedrijven goed aan elkaar koppelen door onze contacten, maar ook met de inwoners van de gemeente werken we graag samen. Op social media zijn we erg actief, en we merken dat
Nijkerkers ons steeds vaker vinden met eigen initiatieven. We vinden het prachtig om deze te delen en daarmee bij te dragen aan verbinding.”

Dossier: Lekker Nijkerk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden