Twee groepen van Badabounce Nederlands Kampioen

Foto:

STEENWIJK – Het was door Corona lang wachten voor de 4 wedstrijdgroepen van Badabounce, maar afgelopen zondag mochten ze dan eindelijk weer aan de slag.

Gelijk stond het officiële Nederlands Kampioenschap van Soneo op het programma.

Team Whoop spetterde opnieuw van het podium met volle energie en werd in de categorie tot 17 jaar verdiend eerste. Zij mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. ’s Avonds was het de beurt aan team Motiv8ed in de categorie 18+ en ook zjj wisten zich naar de eerste plaats te dansen met als beloning dezelfde titel.

Het was vooraf voor alle groepen wel flink bikkelen en aanpassen geblazen nu er in de tussenliggende maanden diverse wisselingen in de teams plaatsvonden. De echte trouwe doorzetters bleven over en moesten opnieuw aan de slag met formaties om alles weer kloppend te krijgen. Team RAAK had zondag te maken met diverse uitvallers met verkoudheidsklachten. Het team werd toch nog negende. Het jongste team VUUR was ook in hun categorie het allerjongste met tegenstanders die allemaal 4 jaar ouder waren en wist een vierde plek te bereiken.

Alle dansers van Badabounce maken zich nu op voor de eindshows die na een uitstel van 3 maanden alsnog plaatsvinden op zaterdag 3 oktober as in theater Flint in Amersfoort.

Over Soneo

De Soneo Dance Challenge is een danscompetitie gericht op de dansstijlen Streetdance / Hip-Hop, Breakdance, Showdance, Jazz, Stunt Cheerleading en Cheerdance en Freestyle.

De competitie bestaat uit 3 voorrondes en wordt afgesloten met een officieel erkent Nederlands Kampioenschap. De voorrondes bestaan uit 2 divisies waarvan 1 met en 1 zonder regels. De zogenaamde No-Rules divisie is voor de dansers die, al dan niet, professioneel met dansen bezig zijn en de mensen die het leuk vinden om te dansen maar waar geen exposure voor is. De Rules divisie is voor de wedstrijd teams die Nederland willen vertegenwoordigen tijdens de Europese en de wereldkampioenschappen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen