LTO Noord en Rabobank sponsoren “Kijken bij de boer”

Foto:

LTO Noord afdeling Gelderse Vallei en Rabobank: werken met een sponsorovereenkomst aan de belangen van boeren in de regio.

Kijken bij de boer

Een van de onderdelen van de samenwerking is dat in 2021 in de Gelderse Vallei weer de succesvolle fietstochten worden georganiseerd. Onder de noemer ‘Kijken bij de Boer’ zetten diverse boerenbedrijven hun deuren open voor publiek. De fietsroutes brengen inwoners uit de regio en andere belangstellenden langs verschillende soorten agrarische bedrijven. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de boeren van nu, de dieren en de stallen.

Gert van de Bor (teamcaptain van het platform Kijken bij de Boer): ”Het is belangrijk om te weten waar je voedsel vandaan komt. Dan leer je het nog meer waarderen. Tijdens de fietstochten laten we dit graag zien en de boeren beantwoorden dan ook met plezier al je vragen”.
Vanwege corona konden de fietstochten dit jaar helaas niet doorgaan. De organisatie start begin 2021 met de voorbereidingen en zal te zijner tijd de fietsroutes en deelnemende bedrijven bekend maken. Houd vooral onze website in de gaten: www.kijkenbijdeboer.nl
Fije Visscher (voorzitter LTO afd. Gelderse Vallei): ”Ik ben trots op de agrarische sector in de Gelderse Vallei. We hebben grote diversiteit aan bedrijven en de fietstochten zijn een mooie gelegenheid om dit te laten zien”.

Sponsorovereenkomst

LTO Noord afdeling Gelderse Vallei en Rabobank zien de kansen in deze ontwikkeling en hebben daarom deze sponsorovereenkomst getekend. De komende vier jaar slaan zij de handen ineen om kennis te delen en de belangen van agrarische leden in de regio te ondersteunen. Een van de speerpunten daarbij is het verbinden van boeren en consumenten.
Petra Aben: “Door de coronacrisis is er nog meer belangstelling voor de maaltijd die dagelijks op je bord ligt. Agrarische ondernemers vervullen een grote rol bij wat er in je broodtrommel zit of de pan in gaat. Maar de keuzes van consumenten hebben ook weer invloed op wat er op de boerderij gebeurt. Het is mooi om dat met eigen ogen te kunnen gaan ontdekken.”

Interesse in voedsel van lokale bodem

De afgelopen maanden kwamen de meeste activiteiten stil te liggen en ook boerenbedrijven werden vaak hard getroffen door corona. Tegelijkertijd zagen we bij veel mensen een opleving in de interesse in voedsel van lokale bodem. Vlees kopen bij de boer zelf, eierenautomaten en de melktap aan de weg zijn mogelijkheden waar meer gebruik van werd gemaakt. Ook de boerencampings werden deze zomer goed bezocht. Dit zijn allemaal voorbeelden van kansen om boeren en consumenten dichter bij elkaar te brengen om meer gevoel te krijgen bij waar ons voedsel vandaan komt.

De bijgevoegde foto is gemaakt bij de contractondertekening (v.l.n.r. Gert van de Bor bestuurslid LTO, Petra Aben Directeur Food & Agri Midden-Nederland, Fije Visscher voorzitter LTO en Paul Verhoef Directievoorzitter Rabobank Randmeren).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden