Wat kan ik voor je doen?

Foto:

“Wat kan ik voor je doen?” Met die tekst trekt het “WerkgeversServicepunt regio Amersfoort” in een oude VW bus door de regio.

Vandaag in Nijkerk en Hoevelaken.

Ondernemers kunnen bij de bus kennismaken met het WSP en ontdekken, wat het WSP voor ze kan betekenen. Niet alleen in de bus trouwens, Medewerkers van het WSP en van de gemeente bezochten ook ondernemers in de omgeving van de bus om kennis te maken. Niet alleen MKB’ers, ook grotere bedrijven tonen belangstelling.

Dienstverlening WSP

het WSP: “Heb je een vraag over personeel of sociaal ondernemen? Je krijgt bij het WSP een vast contactpersoon die je kosteloos helpt. Hij of zij leert je bedrijf kennen en kan zo de werving en selectie voor je overnemen en op maat adviseren. Het WSP heeft zicht op alle werkzoekenden in de arbeidsmarktregio. Juist nu zijn veel mensen op zoek naar werk, waaronder hele goede kandidaten die net in de WW zitten en ZZP-ers op zoek naar een vaste baan.

Je accountmanager gaat in gesprek met kandidaten en kiest de beste mensen die passen bij je bedrijf. Je kunt zelf met hen in gesprek en vindt zo de best passende werknemers. Daarnaast adviseert het WSP over eventuele financiële regelingen en leerwerktrajecten.”

Corona

In die gesprekken gaat het trouwens niet alleen over het WSP, ook corona is een veel besproken onderwerp. Vooral in het begin van corona was er best wel sprake van lichte paniek onder ondernemend Nijkerk. Maar dat is wel weg, er heerst vooral berusting. Dat blijkt overigens ook in de brief van B&W aan de raad vandaag. Daarin staat: “Er zijn de afgelopen tijd geen vragen binnengekomen bij het Ondernemersloket; vragen worden rechtstreeks gesteld bij (en beantwoord door) onder meer het team Veiligheid.”

Bus

De bus staat 24 september van 12.45 – 14.30 uur bij Reli-Pack aan Riddererf 5 en daarna van 15.00 – 17.00 uur in Hoevelaken bij Docura Zorg aan de De Wel 32. Ook volgende week is de bus nog onderweg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden