Tot maandagmiddag geen treinen langs Nijkerk

Foto:

Tussen station Amersfoort Vathorst en Putten rijden tot zeker maandagmiddag bussen in plaats van treinen.

Volgens ProRail kost de vernieuwing van vier wissels in Nijkerk meer tijd dan gepland. Dit komt onder meer door defect materieel op een moeilijk bereikbare locatie. De spoorbeheerder raadt reizigers op het traject tussen Amersfoort en Zwolle aan vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen.Het werk aan het spoor bij Nijkerk begon in de nacht van vrijdag op zaterdag en zou tot maandagochtend 05.00 uur duren. Inmiddels is duidelijk dat de aannemer meer tijd nodig heeft om het werk af te ronden. ProRail zegt de hinder die reizigers hiervan ondervinden te betreuren en zal deze uitloop op een later moment met de aannemer “grondig evalueren”.

Het bericht Tot maandagmiddag geen treinen tussen Vathorst en Putten verscheen eerst op Nieuws.nl.

En op omroep Gelderland zegt een woordvoerder van Prorail: “We zijn wissels aan het vernieuwen in de bebouwde kom van Nijkerk”, vertelt een woordvoerder van de spoorbeheerder. “Maar dat valt tegen.” Waarom is het nou toch zo moeilijk om dat goed te plannen, kun je je afvragen. Waarom regelen ze dit niet beter? “Ja, dat snap ik”, verzucht de woordvoerder. “Wij maken echt een goede planning en daar zitten al buffers in om tegenslagen op te vangen. Meestal lukt het dit soort onderhoud op tijd af te ronden, maar in dit geval hadden we een aantal tegenvallers. En dan kost het helaas meer tijd.”

Vervangend busvervoer

Dikke pech dus? “Ja, als we dit van tevoren hadden geweten, dan hadden we meer tijd ingeruimd voor deze werkzaamheden of ze op een ander moment uitgevoerd.” Volgens ProRail zet de NS bussen in. Of dat er genoeg zijn? “De uitloop was al redelijk vroeg bekend, dus ik denk van wel. Maar daar gaat de NS over.”

Die zegt in een reactie geen problemen te verwachten rondom het busvervoer. Hoe dan ook, voorlopig lijkt het erop dat reizigers van Amersfoort naar Zwolle en de tussenliggende stations in Nijkerk, Harderwijk, Nunspeet, ’t Harde en Wezep maandagochtend en misschien zelfs nog wel later op de dag rekening moeten houden met fikse vertraging en dus een bus in plaats van een trein. De vertraging kan oplopen tot een half uur.

Omreizen geen optie

Soms komt de NS nog wel eens met het advies een andere route te nemen. “Dat zal op dit traject niet echt veel tijdwinst opleveren, want die mogelijkheden zijn er niet echt”, aldus de woordvoerder van ProRail. Reizigers kunnen het beste maar de website van de vervoerder in de gaten houden.

bron:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden