Geen 35% sociale woningbouw op Spaanse Leger

Foto:

De gemeenteraad heeft het college opgedragen om bij ieder nieuwbouwproject 35% sociale woningbouw te realiseren.

Op het Spaanse leger gaat dat niet lukken. Dat gaf wethouder Wim Oosterwijk ruiterlijk toe, toen de VVD, de CU-SGP en De Lokale Partij daar naar vroegen in de commissievergadering van donderdagavond.

Voor de Lokale Partij is dat niet halen onacceptabel, zei Ries van Elteren

Volgens de wethouder is dat helemaal geen probleem. Met de ontwikkelaar (Spaanse Leger B.V.) is afgesproken, dat de sociale woningbouw, die hier niet gebouwd worden, ergens anders wel gebouwd gaat worden. Oosterwijk: “Daar zijn harde afspraken over gemaakt.” Die mogelijkheden zijn zeker in de bouwplannen in Hoevelaken en bij Bronswerk. Antoinette de Bruin (PRO21) was er niet gerust op: “Alles is vast te leggen en het is al vaker mis gegaan.”

Bouwen voor Nijkerkers

Van Elteren zou graag zien, dat de woningen eerst lokaal worden aangeboden Lokale partij wil woningen eerst lokaal aanbieden. Hij werd door de wethouder op zijn wenken bediend. Hij zei, dat je wettelijk gezien niet uitsluitend voor Nijkerkers kunt bouwen. Met de ontwikkelaar is wel afgesproken, dat de woningen eerst via de lokale kanalen aangeboden zullen worden.

Het plan zal in de raad waarschijnlijk verder zonder debat aangenomen worden, want Van Elteren was tevreden met het antwoord van wethouder Oosterwijk. De andere partijen stonden sowieso al achter het plan. Allen de CU-SGP heeft nog wat twijfels. Die gaat wat schriftelijke vragen stellen. Van de antwoorden hangt het af, of er dan toch nog een debat komt in de gemeenteraad van 15 oktober.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden