Nijkerkerveense opent sneltestpunt

Foto:

Specialistisch verpleegkundigen Bettie Hendriksen en Lydia van Grol openen een sneltestpunt.

Ze hoorden onlangs, dat er een coronasneltest is goedgekeurd. Deze test is – volgens fabrikant Lepu Medicaln – 99,3% nauwkeurig, heeft een CE-verklaring en IDV-keurmerk gekregen en voldoet aan de EU-richtijnen.

Locatie Amersfoort

De Nijkerkerveense Bettie Hendriksen en Lydia van Grol zien van heel dichtbij hoe door uitval van (zorg)personeel, dat wacht op de test en de testuitslag, de werkdruk enorm toeneemt en dit een grote impact heeft op de economie.
Hendriksen: “Ook op de scholen zitten kinderen geregeld een week thuis, omdat leerkrachten thuis zitten. Uiteindelijk blijkt doorgaans niemand besmet en kunnen leerlingen gewoon weer naar school.”
Daarom openen Hendriksen en Van Grol de eerste sneltestlocatie in het congrescentrum Connnexion Point aan de Natriumweg 6 in Amersfoort. Ze doen dit vanuit de BV “Focus op beter .

Vingerprik

Een afspraak maken en betalen (kosten € 42,50) kan online via www.sneltestpunt.nl voor de dag en tijd dat u het beste uitkomt. Op dat tijdstip wordt u verwacht bij het congrescentrum. Mondkapje is verplicht. Parkeren is daar geen probleem. De test wordt afgenomen en de uitslag geïnterpreteerd door medisch personeel.
Wordt bij de GGD een test afgenomen waarbij met een wattenstaafje diep in de keel en neus keel- en neusslijm wordt afgenomen, bij deze sneltest is dit niet het geval. U krijgt een eenvoudig vingerprikje en uit een heel klein druppeltje bloed wordt gecontroleerd of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam.

De uitslag

10-15 Minuten later is de uitslag bekend. Je mag daarop wachten en krijgt vervolgens op papier de uitslag en verdere uitleg mee. Als je niet op de uitslag wilt wachten krijg je binnen 30 minuten de uitslag via sms toegestuurd.
Bij een positieve uitslag volgt een doorverwijzing naar de GGD voor bron- en contactonderzoek.
Is de uitslag negatief dan ben je op dit moment niet besmet met het COVID-19 virus.

De sneltesten vertellen je niet alleen of je besmet bent met het corona virus, maar ook of er al immuniteit tegen het COVID-19 virus is opgebouwd. Hendrikse: “Dit vinden veel mensen ook heel fijn om te weten, alhoewel het nog onbekend is hoe lang iemand immuun blijft voor een mogelijke nieuwe besmetting”

Geen klachten, toch test

In tegenstelling tot de GGD is het bij www.sneltestpunt.nl ook mogelijk een test aan te vragen wanneer je geen klachten hebt, maar wel denkt dat je nu of in het verleden besmet bent geweest met het COVID-19 virus.

Op locatie

www.sneltestpunt.nl biedt ook de mogelijkheid om op locatie groepen mensen te testen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen