Gemeente past dienstverlening aan

Foto:

De landelijke afgekondigde coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Nijkerk.

Genomen maatregelen

  • Vanaf maandag 19 oktober 2020 vindt er in het stadhuis aan de Kolkstraat beperkte dienstverlening plaats. Van 09.00 tot 12.30 uur kunnen inwoners, uitsluitend op afspraak, terecht voor de aangifte van geboortes en van overlijden en het aanvragen en afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen.
  • Op donderdagavond kunnen inwoners die zelf in een vitaal beroep werkzaam zijn van 17.30- 18.30 uur terecht op afspraak.
  • De inwoner kan dan uitsluitend terecht voor spoedaanvragen. Dit betreft reisdocumenten en rijbewijzen die binnen 1 maand gaan verlopen, aangifte van geboorte/overlijden en een 1e vestiging vanuit het buitenland. De overige producten en diensten kunnen online of via de mail worden aangevraagd.
  • De balies van bouwen en wonen en maatschappelijke ontwikkeling zijn fysiek gesloten. Aanvragen kunnen online, via mail of per telefoon worden gedaan (maatwerk mogelijk als er bijvoorbeeld bouwdossiers hiervoor nodig zijn)
  • Loket Hoevelaken blijft gesloten
  • We vragen onze inwoners om alleen een afspraak te maken als dit echt nodig is. Men kan een afspraak maken via www.nijkerk.eu of door te bellen naar 14 033. Veel producten en diensten kunnen digitaal worden geregeld via de gemeentelijke website.
  • De afgekondigde maatregelen gelden in ieder geval tot 11 november a.s. Of er daarna wordt versoepeld is nog niet bekend en is afhankelijk van de beslissingen die op landelijk niveau worden genomen.

De gemeente voelt een grote verantwoordelijkheid voor het welzijn van haar inwoners. Daarom vraagt ze iedereen nadrukkelijk om zich te houden aan de maatregelen die zijn afgekondigd in verband met de gedeeltelijke lockdown.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden