Caroline van der Plas gekozen als lijsttrekker BoerBurgerBeweging

Foto:

Caroline van der Plas (53) is zaterdagmiddag in De Schakel gekozen als lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging (BBB).

De agrarisch journalist doet samen met 17 kandidaten namens deze partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. De nieuwe plattelandspartij verwacht vijf tot zes Kamerzetels in de wacht te kunnen slepen.

Van der Plas kreeg zaterdag het vertrouwen van de circa 400 leden van de BBB tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) in De Schakel in Nijkerk. De ALV vond vanwege de Covidmaatregelen deels onlineplaats. Zij was de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de plattelandspartij. Tevens werd tijdens de bijeenkomst de definitieve volgorde van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld. Van de 18 kandidaten zijn er 6 actief boer(in) en 12 zijn burger.

Om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen neemt de Deventerse, vanaf 1 november, onbetaald verlof op en legt ze vanaf dat moment al haar journalistieke werkzaamheden neer.

Waar staat de BBB voor?

„De BoerBurgerBeweging heeft tot doel het platteland leefbaar te houden. Het groen van de platteland wordt steeds meer ingevuld door het grijs van beton. Boeren worden uitgekocht en het buitengebied wordt opgeofferd omdat er in de steden geen ruimte zou zijn om te bouwen. Het unieke Nederlandse landschap met de koeien in de wei en bloembollen dreigt hierdoor verloren te gaan. Boeren maken en onderhouden het landschap. Dat moet ook zo blijven.”

bron: Veldpost

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden