INGEZONDEN BRIEF: Straatkunst, van bekrompenheid, geldverkwisting tot kunstroof

Foto:

Verdwenen kunst

Naast de fietstunnel naar de wijk Doornsteeg staat een schakelkast, best wel een grote. Oorspronkelijk geplaatst in de standaard schakelkast kleur donkergroen.

Na een tijdje viel me op dat de kast aan een kant beschilderd was en weer wat later viel me op dat het een een street art portret was van “Andy Warhol achtige”allure. Geen gesmeer met verf maar wel een mooi kleurig en heel goed geschilderd geheel. Ook nog waarschijnlijk geschilderd in het donker a la Banksy.

Maar er moet een medewerker in een belangrijke publieke functie geweest zijn, die vond dat zoiets niet kan en ook niet mag. De kast werd overgeschilderd en dus weer tweezijdig groen. Daarmee verdween een aanvaardbaar schilderstukje, waar niemand zich aan heeft kunnen storen. Ik ken minstens een persoon, die ik niet ken, die het wel heeft gestoord: de kunstenaar. En die heeft nu zijn mening op de kast kenbaar gemaakt.

En dan de moraal van het verhaal: Voor allerlei dingen mogen voorschriften zijn, maar als iets aanvaardbaar is, niemand het stoort, dan mag je in deze tijd het niet zomaar vernietigen. Nu is er niemand meer blij.

Jammer dat ik van het verdwenen kunstwerk nooit een foto heb gemaakt

Vriendelijke groet,

Karel Schirmer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen