30.000 oliebollen voor de horeca

Foto:

Restaurants en caf├ęs zijn sinds de gedeeltelijke lockdown opnieuw gesloten en dat komt hard aan.

Zo ook bij de horecaondernemers in Hoevelaken. Maar aankomend weekend kunnen de horecaondernemers daar rekenen op steun van Jacoliem Dekker, die een oliebollenactie op touw heeft gezet. “Ik wil de horeca helpen. Ons dorp is niet zo groot en het zou zonde zijn als er bedrijven omvallen”, aldus Jacoliem. De drive-in ging vrijdag open en ook zaterdag verkoopt Jacoliem oliebollen. “Maar als dit allemaal heel goed loopt willen we doorgaan tot 1 december”, zegt ze.

Uit eigen zak betaald

De oliebollen en appelbeignets maakt ze niet zelf, maar laat ze vers leveren door een bedrijf uit de buurt. 30.000 stuks heeft ze besteld, die ze uit eigen zak betaalt. Zo hoopt ze nog meer geld op te halen. Hoeveel ze er gaat verkopen, weet ze nog niet. “Maar alle kleine beetjes helpen”.

Coronaproof afhalen

Het afhalen kan geheel coronaproof. De kraam staat langs de kant van de weg en dus kunnen de oliebollen lopend of met de auto worden opgehaald. Jacoliem vervolgt: “Het zou mooi zijn als we als inwoners van Hoevelaken dit weekend ook gebruiken om massaal te gaan afhalen bij de horeca. En nog mooier, om dan ook een afhaalmaaltijd aan iemand te schenken die bijvoorbeeld zelf de deur niet uit kan.”

De opbrengst

Ze hoopt nog steeds alle oliebollen en appelbeignets voor zaterdagmiddag vijf uur verkocht te hebben. De opbrengst wordt onder 11 horecazaken in Hoevelaken verdeeld. Voor een ieder is er 270 euro.

Sint Jozef

Alle oliebollen en appelbeignets raakte Dekker niet kwijt vrijdag- en zaterdagmiddag. Bewaren ging ook niet, dus bracht ze het restant naar Sint Jozef in Hooglanderveen en in Nijkerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden