“Aan de breede beek” valt dikwijls in de prijzen

Foto: Videobeeld Umagbestkijken

Onlangs is de uitslag bekend geworden van de Nationale wijnkeuring.

Wijngaard Aan De Breede Beek viel negen keer in de prijzen met even zo veel ingezonden wijnen

De palmares

  • vijf keer goud
  • vijf keer zilver
  • drie keer brons

Het zijn de eerste gouden medaille in de geschiedenis van de Lage Landen Keuring, die de wijngaard in de wacht sleepte. Dat was nog niet alles. “Aan de breede beek” kreeg voor de secoo Muscato 2019 een ereprijs: de best mousserende wijn. Bovendien werd wijngardenier Henk Breugum gekozen als de beste wijnmaker van 2020.

Links Henk Breugem

De wijnkeuring

Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen editie 2020 zijn 14 gouden medailles uitgereikt, naast 76 zilveren en 126 bronzen. Vooral rode wijnen vielen dit jaar in de prijzen: 9 van de 14 gouden medailles gingen naar een rode wijn. Dit jaar werden een record aantal wijnen ingestuurd door 15 Belgische wijngaarden met 58 wijnen en 50 Nederlandse wijngaarden met 224 wijnen, in totaal 282 wijne. De Wijnkeuring van de Lage Landen vindt jaarlijks plaats; de ingezonden wijnen komen uit zowel Nederland als BelgiĆ«. De keuring wordt uitgevoerd door een Duitse instantie, het Deutsche Weinbauamt in Neustadt an der WeinstraƟe (Rheinland Pfalz).

Van de 14 uitgereikte gouden medailles waren er 9 voor een rode wijn, terwijl er ruim tweemaal zoveel witte wijnen (173) als rode wijnen (74) waren ingezonden. Naast prachtige witte wijnen kan Nederland inmiddels zeker ook trots zijn op haar rode wijnen.
Wijngaardeniers uit de provincie Gelderland zonden de meeste wijnen in: 80 in totaal. Uit Nederlands en Belgisch Limburg samen kwamen 73 wijnen. Gelderland en Limburg zijn dan ook de belangrijkste wijnbouw provincies van ons land, met de meeste hectare wijnbouw.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden