Meeste bewoners Kombuis weer thuis

Foto:

De bewoners, die afgelopen nacht hun appartement aan het Kombuis moesten verlaten, zijn deels weer thuis.

Deksel lekte

Ap van der Horst (Van der Horst Verwarming) werd door één van de bewoners gebeld omdat de koolmonoxidemelder piepte. Op Facebook schrijft hij, dat er een schoonmaakdeksel van het CLVsysteem lekte. Dat was reden genoeg om de bewoners te evacueren.  Van der Horst heeft het lek vannacht gerepareerd door de deksel af te plakken.

Bewoners weer thuis

Het installatiebedrijf Van Slooten heeft in opdracht van de eigenaren van het appartementencomplex op maandag 2 november overdag onderzoek uitgevoerd. Alle installaties in het complex zijn zorgvuldig gecontroleerd. Na dit onderzoek bleek dat de installaties in orde zijn, maar om elk toekomstig risico uit te sluiten wordt op een aantal plekken checks of aanpassingen aangeraden. In een aantal appartementen bleken de raamventilatieschuiven geheel of gedeeltelijk gesloten. Dat is met het oog op een goede ventilatie niet verstandig.

Alleen blijft er volgens de brandweer onduidelijkheid over de oorzaak. Dat heeft wel gevolgen. Bijvoorbeeld niet alle bewoners durven naar hun woning terug te keren. Het overgrote deel overigens wel en is inmiddels ook weer thuis.
Een ander gevolg is, dat het bestuur van de Vereniging van Eigenaren heeft besloten het 15 jaar oude rookgasafvoersysteem in zijn geheel te laten vernieuwen. De meeste bewoners hebben in de afgelopen jaren hun oude cv-ketels laten vervangen door nieuwe ketels. De eigenaars van oude cv-ketels hebben advies gekregen om te checken of de rookgasafvoer naar de centrale kanalen een terugslagklep heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen