Speelt Nijkerk rol bij sluitingstijden Meanderapotheek?

Foto:

Onlangs schreven wij, dat de Dienstapotheek Eemland in ziekenhuis Meander Medisch Centrum Amersfoort misschien dichtgaat in de avond- en weekenduren

De burgemeester kreeg er een brief over en het CDA vraagt nu, hoe de zaken er voor staan.

Die partij “hecht veel waarde aan onze gezondheidszorg en communicatie. We vinden het belangrijk dat er op tijd heldere communicatie is over wat dit voor onze inwoners zal betekenen.” Daarom wil Pam van de Weijer-Feuerstein van het CDA van het college weten, of de gemeente samen met andere gemeenten kan aandringen op en mee werken aan een oplossing waardoor een spoed(dienst)apotheek beschikbaar blijft op veilige afstand.

In de zijlijn wil ze ook weten, of er wetten zijn, die “aanrijtijden” wat betreft acute medicinale zorg regelen?

Volgens de Stad Nijkerk krijgen inwoners van de regio Eemland krijgen vanaf 1 januari bij spoedzorg hun medicijnen thuisbezorgd. Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid hebben hierover namens alle zorgverzekeraars in Nederland afspraken gemaakt. Eerder leefden in de regio zorgen over de bereikbaarheid van de spoedapotheek door een conflict tussen apothekers en verzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid. Daarom schreef Pam van de Weijer-Feuerstein een brief aan het college.

Apothekers, huisartsen en andere betrokkenen in de regio worden volgens de verzekeraar binnenkort geïnformeerd over de exacte werkwijze vanaf 2021.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden