Bibliotheek en Corlaer College VMBO gaan samenwerken

Foto: Harry Koelewijn

Voor de zomervakantie is de samenwerking officieel beklonken.

Na de zomervakantie is men van start gegaan.

Corlaer College VMBO is de eerste VO-school in Nijkerk die mee doet met het landelijke project ‘Bibliotheek op School’. Deze samenwerking tussen bibliotheek en school is er op gericht om samen de leesmotivatie bij de leerlingen te vergroten.
Uit verschillende rapporten en onderzoeken komt naar voren dat jongeren steeds minder lezen. Door de handen in één te slaan proberen de bibliotheek en de school de Nijkerkse jongeren (weer) meer aan het lezen te krijgen. Veel jongeren zijn al een langere tijd niet in de bibliotheek geweest. Daar gaat, door biebbezoeken met de eerste jaars, verandering in komen. Daarnaast wil de bibliotheek de boeken toegankelijker maken voor de jongeren op school, in leesbevorderingslessen tijdens de Nederlandse lessen en bij die bibliotheekbezoeken.

Leesfestival

In september is de samenwerking goed begonnen met het Leesfestival in de boekenweek voor jongeren. Tijdens dit festival was er onder andere een bezoek van de schrijfster Margje Woodrow in de derde klassen op Corlaer College VMBO. Daar ging zij in gesprek met de leerlingen over haar boeken en brainstormen over gebeurtenissen voor het boek wat ze nu aan het schrijven is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden