Morgen gaat de school dicht

Foto:

Morgen gaat de school dicht: een kinderboek over de coronatijd, verteld door de ogen van een kind

Voor veel volwassenen was de manier waarop het coronavirus ingreep in hun dagelijks leven al moeilijk te bevatten, maar voor kinderen moet dit nog lastiger te begrijpen zijn. Waarom mag ik niet meer naar school? En waarom kan ik opa en oma niet meer zien. Met dit boek maakt Kimberly van Kesteren uit Nijkerk de situatie begrijpelijk voor jonge kinderen. Dit toegankelijke kinderboek wordt sinds vrijdag 6 november uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Sem snapt er niks meer van

Sem is negen jaar en hij zit al in groep 5 bij juf Evi. Hij heeft het erg naar zijn zin op school. Opeens breekt het coronavirus uit in Nederland en gaan alle scholen dicht. Niet alleen scholen, maar ook kappers, restaurants en het werk van zijn vader. Ook moet zijn moeder meer werken in het ziekenhuis. Sem snapt er helemaal niks meer van. Waarom gaat er zoveel dicht in Nederland? En waarom mag hij niet meer naar opa en oma toe? In ‘Morgen gaat de school dicht’ neemt Sem je mee in de vreemde en soms grappige situaties die het coronavirus met zich mee brengt.

Over de schrijfster

Kimberly van Kesteren is geboren in 1998 en woont bij haar ouders. Omdat ze onderwijsassistent heeft gestudeerd, lag de keuze om een kinderboek te schrijven voor de hand. Schrijven voor kinderen vindt ze het leukste om te doen. Doordat ze begon met ‘van zich af schrijven’ ontdekte ze haar passie voor schrijven en droomde ze al snel van een carrière als schrijfster. Schrijven zorgde voor afleiding tijdens een moeilijke periode in haar leven.
Ariën van Diest is 22 jaar en komt uit Nijkerk. Doordat hij een grote passie heeft voor de zorg, is dat zijn beroep geworden. Hij heeft veel hobby’s waaronder tekenen en ontwerpen. Kimberly en hij kennen elkaar al meer dan 16 jaar. Toen ze hem om hulp vroeg voor haar boek, twijfelde hij geen seconde om ‘ja’ te zeggen!

Boekgegevens

Aantal pagina’s: 32
ISBN: 9789464037104
Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 14,50

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen