Mogelijk camera’s om Paasbosoverlast terug te dringen

Foto:

Er worden een aantal maatregelen voorbereid om de over last in paas bos tegen te gaan.

Naast verbeterd onderhoud van het groen gaat het om andere verlichting en het ophangen van camera’s

Verlichting

De HON (namens de wijkbewoners) en de gemeente hebben gezamenlijk geïnventariseerd waar extra (sensor)verlichting aangebracht zou moeten worden. Een definitief lichtplan kan opgesteld worden, nadat het groen is gesnoeid. HON en de gemeente hebben samen gekeken welk groen gesnoeid moet worden, zodat overlastgevers zich daar niet meer in en achter kunnen verschuilen.

Camera’s

Voor het installeren van camera’s en een Mosquito systeem heeft de gemeente advies ingewonnen bij het Openbaar Ministerie. Installatie van dit soort apparaten is namelijk onderhevig aan wet- en regelgeving. De politiek mot hier een beslissing over nemen. Het Openbaar Ministerie vraagt zich af of deze maatregelen wel proportioneel zijn. Daarbij baseert het OM zich op politiecijfers van de wijk Paasbos. HON zegt dat de politiecijfers niet representatief zijn.

Politiek

In het tweede informatiebulletin van de HON over de overlast in Paasbos wordt geschreven, dat alleen de VVD en het CDA reageren op de problemen. Het CDA vindt, dat de gemeente meer moet en kan doen om deze problematiek aan te pakken. De partij werkt aan een voorstel om dit voor elkaar te krijgen. De VVD meldt: “De VVD begrijpt uw zorgen dat er te weinig voortgang is geboekt in het verminderen van de overlast. Wij beseffen dat dit helaas al een lang lopend vraagstuk is. Wij zullen ons beraden hoe wij kunnen bijdragen aan een sneller en effectiever resultaat.” In het tweede informatiebulletin  De andere partijen hebben nog niet gereageerd.

 

Dossier: Paasbos

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden