Politie neemt 330 kilo illegaal vuurwerk in beslag

Foto:

Gisteren heeft de politie 330 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Dat lag opgeslagen in containers aan de van Dijkhuizenstraat. Het illegaal vuurwerk bestond onder andere uit grote flowerbeds en nitraten. Een 50-jarige man uit de gemeente Nijkerk is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie kwam het illegale vuurwerk op het spoor na  een anonieme tip.

Corlaer College

Vandaag zijn er op het Corlaer College een aantal jongeren betrapt op het in bezit hebben van Nitraten. Dat meldt de wijkagent op Facebook. Een van de jongens had ook een grote hoeveelheid thuis liggen. Hier krijgt hij een proces verbaal voor. Twee jongens worden bij Bureau Halt aangemeld.

Strafblad

Illegaal vuurwerk is strafbaar en daarom treedt de politie hier hard tegen op. Dat doet ze omdat het levensgevaarlijk is. Regelmatig wordt het in woonwijken opgeslagen, waardoor er een groot risico voor de buurt ontstaat. Daarom vraagt de politie verdachte signalen uit je omgeving te melden. Het afsteken zorgt voor overlast en ook voor gevaar. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk kan ook grote persoonlijke gevolgen hebben. Je krijgt een aantekening op de justitiële documentatie en hebt daarmee een strafblad.

Melden helpt!

Meld verdachte signalen van vuurwerk en de handel op social media bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Met dit soort meldingen kunnen wij de handel aanpakken en daarmee werken we aan de veiligheid in jouw wijk of buurt. Minder weergeven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen