Volgende stap naar dorpshuis Hoevelaken is gezet

Foto:

Hoevelaken krijgt een nieuw dorpshuis .

De gemeente legt er 2,8 miljoen euro voor op tafel

Al jaren wordt er gepraat over een opknapbeurt van het Hoevelakense centrum. Daar hoort (net als in Nijkerkerveen) een dorpshuis bij, dat de Stuw moet doen vergeten. De Stuw – gebouwd in de jaren 70 – voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

Hoe het nieuwe dorpshuis eruit gaat zien en welke verenigingen, ondernemers en organisaties er gebruik van gaan maken, dat moet allemaal nog besproken en uitgezocht worden. Zeker is, dat de bibliotheek en de Stuw er een belangrijke rol in zullen spelen. Samen met de gemeente en een externe deskundige worden de plannen verder uitgewerkt. Daar is 35.000 euro voor beschikbaar. Omwonenden en het Platform Hoevelaken worden bij de plannenmakerij betrokken. Daarin zou ook plaats zijn voor sportvoorzieningen en woningen.

Volgens wethouder Wim Oosterwijk een ingewikkeld proces, want er spelen natuurlijk allerlei belangen en partijen een rol. Die moeten op één lijn komen. Hij steekt zijn handen er niet voor in het vuur, maar verwacht, dat het dorpshuis in 2024 open kan gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden