Plannen om te verhuizen?

Foto:

Ontdek samen met Rabobank Nijkerk wat er voor jou mogelijk is.

Als je gaat verhuizen, dan wil je natuurlijk inzicht krijgen in de financiële gevolgen hiervan. Heb je het plan om te verhuizen naar een grotere, kostbaardere woning? Dan is jouw belangrijkste vraag waarschijnlijk of je het gewenste bedrag kunt lenen om jouw nieuwe woning te bekostigen. Heb je besloten om kleiner te gaan wonen? Dan heb je wellicht vragen over hoe je het beste kunt omgaan met de overwaarde van jouw verkochte woning. Financieel adviseur Geert van Dusschoten van Rabobank Nijkerk beantwoordt dagelijks dit soort vragen tijdens online adviesgesprekken voor bestaande en nieuwe klanten.

Wat kan ik lenen?

Dat is de belangrijkste en meestgestelde vraag die ik voorbij zie komen. Als je gaat verhuizen, wil je weten of dit financieel haalbaar is. Kun je het bedrag dat je voor jouw huidige woning leent opnieuw lenen of is dit meer of minder geworden op basis van jouw huidige financiële situatie en de bestaande, wettelijke regels die momenteel gelden? Via een inkomsten-lastentoets wordt bepaald wat je kunt lenen. Ben je AOW gerechtigd? Dan wegen er ook andere zaken mee dan alleen de inkomsten-lastentoets. We bekijken samen de verschillende mogelijkheden.

Overwaarde

Tijdens adviesgesprekken is ‘overwaarde’ ook een veelbesproken onderwerp. Juist in deze woningmarkt, waar woningen nu vaak boven de vraagprijs worden verkocht. De meeste mensen die verhuisplannen hebben, weten wel dat zij de overwaarde van hun huidige woning moeten inbrengen in hun nieuwe woning. Maar hoe het precies zit, wat je allemaal mag doen met de overwaarde in je nieuwe woning en op wat voor manier je de overwaarde het beste kunt inzetten, daarover wil je graag meer weten. Ik of mijn collega’s informeren je hier graag over, zodat jij weloverwogen beslissingen kunt maken.

Een overbruggingshypotheek

Zit je tijdelijk met twee woningen omdat je al een nieuwe woning hebt gekocht, maar jouw huidige woning nog niet hebt verkocht? Dan kan een overbruggingshypotheek uitkomst bieden. Bij een overbruggingshypotheek betaal je alleen rente. Zodra je oude woning verkocht en overgedragen is, los je de overbruggingshypotheek volledig af.

Gratis oriëntatiegesprek

Het eerste gesprek dat we met je voeren over een nieuwe hypotheek, is altijd geheel vrijblijvend en gratis. Je ontvangt van ons een link per e-mail, zodat we eenvoudig een videogesprek met elkaar kunnen voeren. We maken kennis, we beantwoorden al jouw vragen en samen bespreken we wat er allemaal mogelijk is.

Persoonlijk adviesgesprek

Als het oriëntatiegesprek naar wens verloopt, dan kunnen we een afspraak maken voor een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw financiële situatie en bepalen we samen hoe jouw hypotheek eruit moet komen te zien. Voor dit gesprek worden advieskosten in rekening gebracht. Vervolgens werkt de financieel adviseur het
advies voor je uit en ontvang je een hypotheekofferte. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek met Geert, Monique of Robert via rabobank.nl/hypotheken of bel met (033) 467 55 00.

(v.l.n.r. op de foto: Geert van Dusschoten, Monique van Donkersgoed en Robert de Jong, financieel adviseurs)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden