Expositie ‘Van de wieg tot het graf’ in Museum Nijkerk

Foto:

In Museum Nijkerk is een expositie ingericht over belangrijke momenten in het leven van mensen, ‘Van de wieg tot het graf’.

De geboorte van een kind, doop, verloving, huwelijk of overlijden van een dierbare zijn gebeurtenissen die ons binden. We vieren met elkaar feest of delen in elkaars verdriet. De collectie van Museum Nijkerk biedt een rijke verzameling aan historische voorwerpen, foto’s en verhalen die deze levensmomenten uit het verleden uitbeelden, zoals doopjurken, een trouwkostuum en uitvaartjassen van begrafenisondernemers. De Nijkerkse kunstenares Linda Verkaaik stelde kunstvoorwerpen in bruikleen ter beschikking die het thema verdrinking op een bijzondere wijze uitbeelden.

Omdat er vanwege corona geen normale opening kon plaatsvinden, heeft Ely Hackmann voor Museum Nijkerk een filmpje gemaakt waarin wethouder Nadya Aboyaakoub, kunstenares Linda Verkaaik en vrijwilliger Theo Slijkerman iets vertellen over de expositie.

U bent van harte welkom om Museum Nijkerk aan de Venestraat 16 te bezoeken. Wilt u s.v.p. reserveren via [email protected]? Vooralsnog is het museum open op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur en zaterdag van 13.00 – 16.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden