Leerlingen NSFC geslaagd

Foto:

Het is zes leerlingen van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps gelukt om hun diploma te halen.

In een jaar waarin de lessen gedeeltelijk digitaal gevolgd moesten worden en examens uitgesteld zijn is dat een opvallende prestatie.

Daniƫl Everts, Lieve Verschoor en Mattanja Teekens hebben hun A diploma gehaald en Nadia van de Poll, Reinier Klaver en Marieke Vermeer behaalden hun B diploma. De examens zijn gehouden op 28 november en 12 december. Bij een examen spelen de kandidaten meerdere stukken voor voor een jury. Zo spelen ze ook een stuk samen met de docent en moet er een stuk prima vista gespeeld worden. Een prima vista stuk krijg je op het examen zelf uitgereikt en heb je dus nooit kunnen oefenen.

Er worden cijfers gegeven voor onder andere zuiverheid, mooie toonvorming en ritmiek. Alle kandidaten hebben hoge cijfers gehaald met een speciaal compliment voor saxofoniste Marieke Vermeer. Zij heeft haar diploma ‘met lof’ ontvangen door op alle onderdelen gemiddeld een 9 te scoren.

Ook voor de docenten Jacqueline Jessen, Sebastiaan Haverkate, Gellius Kaars-Sijpesteijn en Annelies Vrieswijk is het een groot compliment dat hun leerlingen zo goed gepresteerd hebben. Zij hebben, ondanks alle aanpassingen van dit jaar, het nodige gedaan om hun leerlingen op het juiste niveau te krijgen.
Voor Haverkate was het zelfs de eerste keer dat hij leerlingen naar een examen heeft begeleid, wat hij bijzonder inspirerend gedaan heeft, aldus Bert Koekkoek.

Bert Koekkoek:”U zult deze muzikanten zeker nog gaan horen en zien in Nijkerk!”\

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden