StoMakker dingt naar Medische Inspirator prijs

Foto: schermafbeelding StoMakkervideo

StoMakker is een app, die kinderen leert met hun stoma om te gaan.

Janille van der Veen uit Nijkerk hield eerder samen met een stomaverpleegkundige een presentatie over dit onderwerp. Dat was in feite de start van de ontwikkeling van deze app.
Kinderen leren al gamend om te gaan met hun stoma. Al spelend wordt de informatie aan het kind aangepast aan  de leeftijd en de belevingswereld van het kind.  En er zijn extra’s. Kinderen kunnen veilig met ándere kinderen met een stoma kunnen chatten. Veen: “Want je kunt je als kind behoorlijk alleen voelen met je stoma, en niemand begrijpt je uiteindelijk zo goed als een lotgenootje!”

De Medische Inspirator prijs

Samen met arts-onderzoeker Sebastiaan van der Storm en hoogleraar Chirurgie en e-health expert Marlies Schijven van Amsterdam UMC hooppt Janille van der Veen met dit idee de belangrijke Medische Inspirator prijs in de wacht te slepen.  De Medische Inspirator prijs is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënten(verenigingen) en onderzoekers die het beste projectplan hebben voor de ontwikkeling van een medisch product. De behoefte van de patiënten of zorgverleners staat centraal. Uit de inzendingen zijn 3 projecten genomineerd door een vakkundige jury.
Van 11 januari 2021 (12.00 uur) tot 8 februari 2021 (12.00 uur) kunt u bepalen wie de winnaar wordt van maximaal € 100.000,- €75.000,- of € 50.000,-. StoMakker is één van de drie. U kunt hier stemmen.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden