Meester geeft in coronatijd boek uit bij oud-leerling

Foto:

Op 8 januari is het boek van Nijkerker Bert Goedhart verschenen bij uitgeverij Boekscout.

De uitgever van Boekscout is een oud-leerling van ‘meester Goedhart’. Bert Goedhart is meer dan 40 jaar leerkracht geweest in de bovenbouw van de basisschool. Meester Bert Goedhart is altijd een enthousiaste verteller geweest. “Ik geniet er nog steeds van om aardrijkskunde en geschiedenis te geven en die te verbinden met de actualiteiten van de dag. Doordat de scholen in de eerste coronaperiode gesloten waren vond ik tijd om een verhaal aan het papier toe te vertrouwen.”

“‘Thuis’ is ontstaan als een feuilleton, geschreven voor mijn kleinkinderen. Dagelijks mailde ik ze een hoofdstuk. Met hun reacties kon ik de tekst nog verbeteren. Ik kreeg soms opmerkingen als: ‘Ik kan niet wachten tot morgen!’” Het boek bevat 69 hoofdstukken van elk twee bladzijden. Elk hoofdstuk eindigt zo dat je benieuwd bent naar het volgende hoofdstuk en eigenlijk niet kan stoppen met lezen. Het boek is ook uitermate geschikt om voor te lezen aan oudere kinderen; elk hoofdstuk is in vijf minuten te lezen.

In zijn zoektocht naar een uitgever voor zijn boek, kwam Bert uit bij zijn oud-leerling en nu uitgever Erwin de Haan. Erwin heeft ongeveer 20 jaar geleden in groep 5 en 6 met veel plezier les gehad van meester Goedhart. “Het is leuk om nu na zoveel jaar iets terug te kunnen doen voor mijn oud-meester van de basisschool. Verhalen vertellen heeft Bert altijd gedaan en dat kun je ook terugzien in de verhaal dat hij heeft geschreven.”

Hilarisch en verdrietig

Het boek neemt de lezer mee in de levens van de twaalfjarige Jasper en de zestienjarige Myra. Met de komst van Myra, wordt Jasper geconfronteerd met een leven dat voor hem niet bekend is. Jasper heeft geen broertjes en zusjes. Het is nogal saai thuis. Door het coronavirus komt daar verandering in. Loopt Jasper het virus op als hij stiekem een vriend bezoekt? Een thuisloos meisje van 16 komt bij hen wonen en dat geeft problemen. Als ze op een avond niet thuiskomt wordt er een opsporingsbericht verspreid. Ook het bezoeken van oma in een verzorgingshuis is niet makkelijk en zorgt voor hilarische, maar ook verdrietige momenten. Na spannende gebeurtenissen volgt een ontroerend hoogtepunt als Jasper op school meespeelt in de afscheidsmusical.

Over de auteur

Bert Goedhart was meer dan 40 jaar leerkracht in de bovenbouw van de basisschool. Het grootste deel van zijn loopbaan (27 jaar) is hij werkzaam geweest op De Open Kring in Nijkerk. De 16 jaren daarvoor werkte hij op de Dr. H. Bavinckschool in Spakenburg. In juli 2016 is Bert met pensioen gegaan, maar daarna tot heden invalleerkracht geweest in dienst van de Cordeoscholengroep. Daardoor staat hij nog steeds enkele dagen per week voor de klas op diverse scholen.

Boekgegevens
ISBN: 9789464312102
Verkoopprijs: € 18,99

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden