Speciale videoboodschap voor jongeren

Foto:

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk maakte samen met de jongeren, Nijkerk Sportief en gezond, Muay Thai, burgemeester Gerard Renkema en wethouder Nadya Aboyaakoub een videoboodschap.

Hierin wordt iedereen opgeroepen om bewust om te gaan met je eigen gedrag en alle coronamaatregelen die van kracht zijn. In een speciale flyer wordt extra benoemd wat de gevolgen kunnen zijn als iemand zich misdraagt.

De golf van rellen die door Nederland heengaat heeft grote indruk gemaakt op jongeren in Nijkerk. De ambulante jongerenwerkers zijn daarom veel op straat om uitleg te geven en hen te waarschuwen en in de jongerencentra Blits en Chill-Out is er grote aandacht voor dit onderwerp. De gesprekken gaan er vooral over dat de jongeren zich niet moeten laten opjutten en dat zij goed nadenken over de gevolgen die het kan hebben als je mee gaat doen aan de rellen of wil gaan kijken naar de rellen. Want ook dan kun je negatief in beeld komen en voor je het weet ben je onderdeel van een grote groep, terwijl de coronamaatregelen aangeven dat dit absoluut niet mag.

Het zijn bijzondere tijden en zeker voor de jongeren. De jongerenwerkers spreken veel met hen en de jongerencentra zijn met name open voor kwetsbare jongeren waarin de thuissituatie niet optimaal is. In de gesprekken met deze jongeren komen vragen naar voren zoals; Hoe vul jij je vrijetijd in? Hoe ga je om met je vrienden? Ben je je bewust van de maatregels en de consequenties?

In de flyer wordt aangegeven wat de gevolgen kunnen zijn als je gaat plunderen, vernielen of geweld toepast. De jongerenwerkers merken dat de jongeren dit wel begrijpen maar dat zij erg nieuwsgierig zijn naar wat er op straat gaat gebeuren. De jongerenwerkers geven dan aan dat er veel camera’s hangen en dat je via sociale media goed in beeld gebracht kan worden. Wij willen voorkomen dat hun nieuwsgierigheid tot vervelende situaties leidt en dat de bewoners angstig worden en ondernemers gedupeerd raken. De cafés, restaurants en veel winkels zijn al dicht en hebben al te veel financiële schade geleden om door vandalisme nog meer gedupeerd te worden.

Het jeugd en jongerenwerk en zijn partners blijft zich inzetten om de jeugd en jongeren bewust om te laten gaan met hun eigen gedrag en escalaties te voorkomen.

De flyer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen