Burgemeester Renkema leest (digitaal) voor tijdens de Nationale Voorleesdagen

Foto:

Rubberen eendjes én Rembrandt van Rijn waren donderdagochtend onderwerp van gesprek tussen basisschoolleerlingen en burgemeester Gerard Renkema.

Renkema las op verzoek van twee basisscholen voor aan de leerlingen, omdat de Nationale Voorleesdagen aan de gang zijn. Bij de Koningslinde gebeurde dit via een livestream. Voor de kinderen van De Horizon werd een filmpje opgenomen, dat vrijdagochtend door de school is verspreid naar de leerlingen.

Burgemeester Renkema: “Het is altijd leuk om met de leerlingen in gesprek te gaan, van klein tot groot. Helaas kan het momenteel niet live maar deze digitale oplossingen waren erg leuk. Een compliment ook aan de organisatie op de scholen. Het is heel mooi dat ze in deze tijd, die toch anders dan anders is door het coronavirus, aandacht besteden aan zoiets belangrijks als (voor)lezen.”

Koningslinde

Op donderdag 28 januari las burgemeester Renkema kinderen van de Koningslinde voor. Via een livestream luisterden rond de 100 kinderen naar een verhaal over Robin die met zijn opa naar de Nachtwacht van Rembrandt gaat kijken.

De Horizon

Vrijdag 29 januari zijn de kinderen van De Horizon in Nijkerkerveen verrast met een filmpje waarin de burgemeester een mooi verhaal over 10 kleine rubbereendjes voorlas.

Voorafgaand aan het voorlezen beantwoordde de burgemeester vragen van de leerlingen van verschillende groepen en van de docent. Ze hadden goed nagedacht en vroegen zich bijvoorbeeld af ‘heeft de burgemeester een huisdier, wat doet een burgemeester eigenlijk, wat is zijn lievelingsboek en waarom heeft hij een ambtsketen om?’. Zo kwamen de leerlingen er o.a. achter dat de burgemeester een hond heeft die Dribbel heet, dat blauw en geel zijn lievelingskleuren zijn en dat de boeken van de Kameleon vroeger zijn favoriete boeken waren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen