Vorig jaar zijn er 150 nieuwe woningen gebouwd

default
default
Foto:

Het afgelopen jaar zijn er circa 150 huur- en koopwoningen opgeleverd in de gemeente Nijkerk.

Het gaat hierbij om verschillende projecten van projectontwikkelaars en bouwers. De komende jaren worden er naar verwachting gemiddeld zo’n 250 woningen per jaar gebouwd.

De Woonvisie gemeente Nijkerk 2020+ is in juni 2020 door de gemeenteraad goedgekeurd. In de Woonvisie staat welk type woningen er de komende jaren in Nijkerk nodig zijn. Afgesproken is dat het bouwtempo zal worden verhoogd naar zo’n 250 woningen per jaar.

Wethouder Harke Dijksterhuis: “De nieuwbouw vindt plaats in veel verschillende projecten. In 2020 ging het naast diverse kleine projecten ook om grote projecten als Doornsteeg en de uitbreiding in Nijkerkerveen. Dit heeft geleid tot zo’n 150 opgeleverde koop- en sociale huurwoningen. In de komende jaren zetten we deze projecten door. Wij werken samen met onze partners ook aan nieuwe projecten zoals het Spaanse Leger, het Filippoterrein in Nijkerkerveen en Woonpark Hoevelaken”. Daarmee verwachten we het afgesproken aantal van gemiddeld 250 woningen per jaar zeker te halen. En dat is nodig ook, want in de huidige markt zijn er veel starters, ouderen en andere doelgroepen op zoek naar een betaalbare woning”.

Eerder deze week meldde het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) in haar voorlopige cijfers over 2020 dat er in Nijkerk afgelopen jaar 32 nieuwbouwwoningen zijn gebouwd. Veel sleuteloverdrachten hebben in de laatste maanden van het jaar plaatsgevonden. Daardoor zijn deze nog niet verwerkt in het overzicht van het CBS. In mei van dit jaar komt het CBS met de definitieve cijfers voor 2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen