Stations in Nijkerk en Hoevelaken scoren goed

Foto:

De stations in de gemeente Nijkerk worden door de reizigers goed gewaardeerd.

Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor over 2020.

Om te ontdekken wat meespeelt in de beleving van de reiziger, is door NS Stations en ProRail een onderzoeksmethode ontwikkeld waarmee de impact van de verschillende maatregelen op de stationsbeleving van reizigers gemeten kan worden. Voor deze Stationsbelevingsmonitor (SBM) wordt via enquĂȘtes reizigers gevraagd naar hun waardering van de stations. Dit keer zijn 70.000 reizigers ondervraagd. Met behulp van deze informatie worden de stations gemonitord en wordt er per station bekeken welke maatregelen wel of niet werken voor de reiziger. Grote stations (top 47) worden elk kwartaal gemeten, de overige stations eenmaal per jaar. In totaal zijn circa 400 stations onder de loep genomen.

De scores

Voor Nijkerk was 80,5 procent van de reizigers positief en gaf een 7,3 of hoger. Voor Hoevelaken laat het overzicht respectievelijk 87,4 en 7,6 zien. Dat station wordt dus relatief meer reizigers hoger gewaardeerd
Landelijk gezien is de waardering over de NS-stations 79 procent, een procent meer dan in 2019. Minder dan twee derde van de reizigers “beloonden” hun station met minstens een 7.

Beste NS-station

Volgens de monitor spelen de gesloten stationswinkels en de horeca op stations door de coronamaatregelen niet erg mee. Ook het weghalen van 390 rookzuilen op de stations en het verdwijnen van tabak uit de kiosken hadden volgens de NS weinig invloed op de waardering.
Als beste station kwam dat van Klimmen-Ransdaal (Limburg) uit de bus (96% gaf een 7 of hoger), gevolgd door Zuidbroek (Groningen), Boskoop Snijdelwijk (Zuid-Holland), Tiel en Overveen (Noord-Holland) met 94 procent. Het best beoordeelde grote station is Arnhem Centraal met 93 procent.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden