Zwartebroek vreest aanpak knooppunt Hoevelaken

Foto:

ZWARTEBROEK – Automobilisten scheuren er voorbij, de weg is te smal, een voetpad ontbreekt én sluipverkeer maakt de boel er niet veiliger op.

Bewoners vinden ‘hun’ doorgaande Damweg in Zwartebroek levensgevaarlijk. Ze zijn bang dat deze weg in de toekomst alleen maar gevaarlijker wordt.
De weg is veel omwonenden nu al een doorn in het oog, maar door de aanpak van knooppunt Hoevelaken, waar de voorbereidende werkzaamheden dit jaar beginnen, gaat de weg voor nog meer bestuurders een aantrekkelijk alternatief zijn. Ed van Went woont al jaren aan de Damweg. “Het is hier heel prettig wonen. Ik heb een fijn huis, leuke buren en woon in een mooi dorp. Het enige dat mankeert is eigenlijk die weg.” Naast hem knikt buurvrouw Nadeche van Veen instemmend. “Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk: ‘dat ging maar net goed’.”

Sluipverkeer

Het duo luidt daarom de noodklok. “Kijk, de weg is gewoon te smal, er mist een stoep, mensen die wandelen moeten net als de auto’s door de wegversmalling heen. Dat is op zich al vervelend, maar daar komt nog bij dat er heel veel sluipverkeer langskomt. Dit is een heel aantrekkelijke route voor mensen die vanaf Barneveld naar Amersfoort of Harderwijk willen en graag de snelweg overslaan omdat daar zo vaak file staat”, vat Nadeche samen.
De zorgen van de Zwartebroekers worden alleen maar groter nu de aanpak van knooppunt Hoevelaken op de planning staat. Dit jaar beginnen de voorbereidende werkzaamheden. “Wij zien al gebeuren”, gaat Ed verder. “Werkzaamheden betekent vaak meer files en dus ook meer sluipverkeer voor ons, met alle gevolgen van dien.”

Valt wel mee

De gemeente Barneveld laat in een reactie weten dat de toename van sluipverkeer door de aanpak van knooppunt Hoevelaken wel mee zal vallen: “De bouwplannen zijn zo opgesteld dat het verkeer op de snelweg in aangepaste snelheid door kan rijden. Om hier extra op te sturen zullen we daarnaast op diverse wegen telpunten neerzetten, zodat we het sluipverkeer in de gaten kunnen houden.”

bron:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden