Trudy Doornof op CDAlijst voor de Tweede Kamer

Foto:

De vierenvijftigste plek op de kandidatenlijst, dan is het vooruitzicht op de blauwe stoeltjes in de Tweede Kamer niet erg groot.

Toch prijkt daar de naam van Trudy Doornhof. Januari 2020 stapte ze uit de gemeenteraad. De combinatie gezin, werk, gemeenteraad en een studie werd haar toen  teveel. Doornhof toen: “Ik heb er lang over nagedacht, maar voor nu is dit het beste, ik vind het belangrijk om naast mijn reguliere werk voor het maatschappelijk belang actief te blijven, al zal het nu minder zijn het CDA mag zeker op mijn steun en inzet blijven rekenen. ” Dat maakt ze nu concreet, door op de kandidatenlijst te gaan staan. Haar motivatie op Facebook: “De overheid is er voor ons en moet er samen met ons voor zorgen dat iedereen mee kan doen. ”

Navraag bij Trudy Doornhof makte duidelijk, dat het werk voor de gemeenteraad niet te combineren was met haar opleiding. Die opleiding rondt ze binnenkort (na 1,5 jaar) af. Het CDA benaderde haar om zich beschikbaar te stellen. Doornhof: “Ik heb alles goed afgewogen. Daarna heb ik mij beschikbaar gesteld als regionale kandidaat om Nijkerk en Gelderland op de kaart te zetten en mijn partij te ondersteunen en vertegenwoordigen bij deze verkiezingen.”

Haar belangrijkste drijfveer is een toegankelijke en dienstbare overheid. Dat kwam door haar werk als gemeenteraadslid en haar werk bij SchuldHulpMaatje. Trudy Doornhof: “Ik kom de mensen tegen, die vastlopen op regels en wetgeving en vervolgens aanlopen tegen een overheid die niet toegankelijk of bereikbaar is.” Daarmee treedt ze in de voetsporen van Pieter Omzigt, die onlangs nog een boek  met verbeterplannen voor de overheid schreef.

De kans, dat ze in de Tweede Kamer komt is natuurlijk niet bijster groot, alhoewel je het met voorkeurstemmen maar nooit. Bij de verkiezingen in 2017 waren 17.527 stemmen nodig om gekozen te worden. Doornhof: ” Bij voldoende voorkeurstemmen zal ik uiteraard mijn verantwoordelijkheid nemen. Maar de kiesdrempel is hoog en er zijn veel ervaren en uitstekende CDA’ers die meer kans maken”
Nota bene haar zwager, Hugo Doornhof, zit sinds 2019 voor dezelfde partij in de Eerste Kamer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden