De bieb zet puntjes op de i (video)

Foto:

Het imago van de bibliotheek is nog altijd niet flitsend.

Zou dat beter kunnen en hoe moet dat dan, want de klanten zijn wel tevreden over de dienstverlening.

Dat waren zo wat vragen, die binnen de organisatie van de bieb leven. De antwoorden kun je het best zoeken via een onderzoek. Vijf studenten van de VU (in Amsterdam) voerden dat onderzoek onlangs uit. Deze week overhandigden zij (Aeneas Gangi, Fleury Lysen, Dionne Herder, Gijs-Henk Klein en Kyllian ten Kate) hun rapport aan Sandra Timmer (waarnemend teamleider van diezelfde bibliotheek. Ely Hackmann was er bij.

Dit onderzoek heeft geresulteerd in een overzicht van verbeterpunten. Daardoor wordt de kwaliteit van de dienstverlening beter. Het onderzoek helpt om tot een goede beoordeling voor de certificering van de Bibliotheek in juni 2021 te komen.

Sandra Timmer is blij met de resultaten van het onderzoek: “De vijf studenten hebben ondanks corona heel hard gewerkt aan deze opdracht. Ze hebben vooral naar de interne processen gekeken en de invloed daarvan op de dienstverlening. Alle medewerkers zijn geïnterviewd en ook is de mening van bezoekers gevraagd. We hebben het onderzoek laten doen omdat we al langer o.a. de interne processen zelf onder de loep wilden nemen. Door het aanbod van de studenten is er nu een mooi onderzoeksrapport wat we weer kunnen gebruiken om de puntjes op de i te zetten. We willen er voor zorgen dat de Bibliotheek het beste voor de inwoners van gemeente Nijkerk doet. De aanwezigheid van de vijf studenten, het onderzoek en het adviesrapport heeft er aan bijgedragen dat de Bibliotheek weer beter het verhaal kan vertellen: wie wij zijn, waar wij voor staan en wat wij voor inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen betekenen.”

Samen met het team van de Bibliotheek wordt gekeken naar de kansen en mogelijkheden die de verbeterpunten bieden voor in de praktijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden