Interessant inkijkje in het politieke werk

Foto:

42 mensen namen deel aan het debat, dat georganiseerd was vanwege Vrouwendag.

Dat waren niet alleen vrouwen, al waren die wel heel dik in de meerderheid. De bedoeling was om mensen te interesseren voor de lokale politiek.

Natuurlijk namen een aantal vrouwelijke raadsleden deel aan het gesprek. Zij lieten weten, dat het alles bij elkaar zeer de moeite waard is. Maar Pam van de Weijer heeft er wel eens last van partijpolitiek soms knelt. Ruby Horst kon niet wennen aan de politieke spelletjes, die gespeeld worden. Maar de voldoening overheerst, omdat je dingen mag doen, die je anders nooit zou doen Dat gold ook voor Marina Lanting, maar zij zei ook: kunnen we niet gewoon besturen zonder politiek. Al worden de besluiten daardoor wel scherper genomen.

Uit het publiek kwam de vaag welke kwaliteiten je als politicus moet hebben. Boudewijn van der Woerd reageerde, dat je wel een netwerker moet zijn, met veel inlevingsvermogen. Humor is ook niet onbelangrijk. Ruben Horst voegde daar aan toe, dat je open en toegankelijk moet zijn.

Vrouwen worden in hun politieke werk vaker onheus bejegend dan mannen. Vaak gaat het dan over het uiterlijk. Nadya Abouyaakoub heeft daar in het verleden ook wel mee te maken gehad. Van de andere kant constateerde ze ook, dat het in Nijkerk over het algemeen nog wel meevalt.

Voorzitter Janneke van Heugten sloot de avond af met de opmerking, dat alle partijen on line goed te vinden zijn, dus – zo riep ze op – trek die stoute schoenen aan en ga het gesprek over de politieke aan.

Een opname van deze avond komt over een tijdje ook op Youtube (meer daarover op de site van de bibliotheek)

Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden