Gemeente oneerlijk volgens Van den Tweel

Foto:

Voor dik vier miljoen euro moeten er op het terrein van de voormalige Jumbo bij het Kerkplein parkeerplaatsen en een parkeergarage komen.

Van den Tweel vindt dat maar niks: “De uitwerking van dit voorstel zal voor ons – als exploitant van de enige private commerciĆ«le parkeergarage in uw gemeente – ongewenste en onacceptabel grote negatieve gevolgen hebben.” Hij vraagt de gemeenteraad in een brief het voorstel te verwerpen. In de planen, die nu op tafel liggen worden een aantal maatregelen voorgesteld om het tekort aan opbrengsten weg te werken. Zo wordt de garage niet in 40 maar in 50 jaar afgeschreven. Bovendien wil het college jaarlijks 90.000 euro voor haar rekening te nemen om zo het gat te dichten. Dat laatsteĀ  is gemeenschapsgeld . Daar maakt hij bezwaar tegen.

Er klopt allemaal niks van, vindt hij: “Naar onze mening houdt de gemeente Nijkerk met uitvoering van deze plannen de parkeertarieven kunstmatig laag en doet zij ons daarmee oneerlijke concurrentie aan. Dat volgt ook uit het beleid om parkeren in een ondergrondse voorziening zelfs deels gratis (zondagen en tijden buiten het reguleringsvenster betaald parkeren) aan te bieden. De gemeente Nijkerk legt ons immers een parkeertarief op dat gelijk is aan de tarieven die de gemeente zelf hanteert.”

Mocht de raad het voorstel van het college toch aannemen, dat stapt hij naar de rechter. Over een oplossing, een alternatief, daarover rept hij niet.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden