De website www.duurzaam-nijkerk.nl is live

Foto:

Kevin en Mendi waren de eerste officiële bezoekers van website duurzaam-nijkerk.nl

Wethouder Dijksterhuis ging bij hen op bezoek. Deze website van gemeente Nijkerk is voor iedere inwoner, buurt, VvE of ondernemer die informatie zoekt over verduurzamen dé plek om te beginnen.

Op zoek naar betrouwbare informatie

Er was behoefte aan een website als www.duurzaam-nijkerk.nl. Inwoners Kevin en Mendi kunnen daarover meepraten. In 2018 kochten zij een oud, tochtig huis dat ze hebben omgetoverd tot een energiezuinige en zeer comfortabele eengezinswoning. Mendi vertelt daarover: “Een groot deel van onze informatie zochten we op internet. Maar de hoeveelheid informatie is enorm en bezorgde me stress. Want hoe weet je nou wat betrouwbare info is en wat niet?”
Het is Kevin en Mendi desondanks gelukt om hun huis energieneutraal te maken. “We hadden het geluk een team mensen om ons heen te hebben dat er verstand van had, zich er samen met ons verder in verdiepte en het is uiteindelijk goed gekomen.” Ze laten dan ook vol trots hun duurzame en comfortabele gezinswoning aan wethouder Dijksterhuis zien.

Info over mogelijke maatregelen en beleid

De website biedt allerhande informatie over wat mensen zelf kunnen doen om te verduurzamen – zoals isoleren, zonnepanelen plaatsen of de tuin vergroenen – en welke financiële regelingen hen daarbij kunnen ondersteunen. Daarnaast is te lezen wat het duurzaamheidsbeleid van de gemeente en de regio is. Nijkerk moet in 2050 energieneutraal zijn en op de website legt de gemeente uit hoe zij dat wil bereiken en wat je als inwoner kunt doen in aanloop naar deze transitie.

Website als startpunt

Wethouder Dijksterhuis: “Gemeente Nijkerk wil in 2050 energieneutraal zijn. Dat is een grote opgave en alleen haalbaar wanneer we dat met z’n allen doen. Bijvoorbeeld door wanneer het tijd is voor een nieuwe c.v.-ketel, een nieuwe auto of bij een verbouwing een duurzame keuze te maken. Iedere duurzame stap is er één en met heel veel stappen samen komen we heel ver. Met de website hopen we onze inwoners alvast een eind op weg te helpen door informatie te geven, stappenplannen aan te reiken, een overzicht te geven van mogelijke financiële ondersteuning en de ervaringen van andere inwoners te delen. Kevin en Mendi zijn enorme doorzetters, wat zij voor elkaar hebben gekregen vind ik echt knap. Hopelijk maakt de website het voor andere inwoners makkelijker.”

Het hele verhaal van Kevin en Mendi en hun energiezuinige huis is te lezen ook op die website te lezen.

Dossier: Energietransitie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden