Werk op het Singel vordert

Foto:

Vanaf 1 maart wordt het Singel en het Synagogepad opgeknapt.

Het is onderdeel van een groter geheel om de binnenstad aantrekkelijker te maken is er gestart met de werkzaamheden aan de Singel.
Timmer Grond-, Weg – en Waterbouw verwijdert de bestaande bestrating en goten. Daarna worden beide straten opnieuw ingericht in dezelfde lijn als de rest van onze binnenstad. Kijk maar in de Langestraat, Oosterstraat, Kleterstraat, Verlaat, Spoorstraat en Catherinastraat.

En daar wordt hard aan gewerkt, onder andere door Gerwin Van de Pol, de uitbater van feestcafé Xero. Dit is voor hem een ander feestje, dat hij vanwege corona opzocht. Hij poakt graag aan. Zo werkte hij eerder tijdens de lockdown bij het spoor

Planning en werkzaamheden

Het verloop van de coronapandemie en de maatregelen zijn moeilijk in te schatten. Zo meldt de website van de gemeente.

In overleg met de Nijkerkse Ondernemersvereniging (NOV) heeft de gemeente Nijkerk daarom besloten om gebruik te maken van de lockdown-periode. Dan is het straatbeeld een stuk rustiger. De winkels die open zijn blijven uiteraard bereikbaar.  Op het moment dat de winkels weer open kunnen, worden de werkzaamheden stil gelegd. Dat gaat dan in goed overleg met alle betrokkenen (ondernemers en bewoners). Gerwin van de Pol heeft zich tot ongeveer half mei verhuurd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden