60 kinderveiligheidshesjes voor de Zwerfafvalbrigade

Foto:

Op vrijdag 12 maart overhandigden Anja Vedder namens de Lionsclub Nijkerk en Ronald van ’t Hazeveld van de gemeente Nijkerk 60 nieuwe kinderveiligheidshesjes aan de Zwerfafvalbrigade.

De hesjes zijn speciaal gemaakt voor kinderen die op stap gaan om zwerfafval op te ruimen en zullen ook worden gebruikt voor projecten rondom zwerfafval en het milieu op scholen. Gemeente Nijkerk en de Lionsclub hebben samen gezorgd dat de hesjes, voorzien van herkenbaar logo, geproduceerd zijn. De veiligheidshesjes – in diverse kindermaatjes – zijn in ontvangst genomen door het 100e lid van de Zwerfafvalbrigade Nijkerk; Jacqueline Hardy. Samen met haar dochter Fien is zij onlangs lid geworden van de Zwerfafvalbrigade en nu “supporter van schoon”.

De Zwerfafvalbrigade Nijkerk is erg blij met de nieuwe hesjes omdat het dragen van een hesje zorgt dat de kinderen veilig op stap gaan en herkenbaar zijn. De organisatie hoopt meer ouders en kinderen te interesseren om lid te worden van de club om Nijkerk en omstreken zo schoon mogelijk te houden. De bijeenkomst in het Stadspark was direct het startsein voor de landelijke opschoonweken.

Startsein landelijke opschoonweken

De landelijke opschoondag wordt in Nijkerk uitgesmeerd over een aantal weken in verband met de coronamaatregelen.  Zoveel mogelijk supporters van een schoon Nijkerk gaan de komende weken op stap om de gemeente van zwerfafval te ontdoen.

Inwoners die geïnteresseerd zijn om mee te helpen en regelmatig zwerfafval willen opruimen kunnen de nodige spullen krijgen zoals de vereiste “supporter van schoon-zakken”, knijper, handschoenen, zakhouder en veiligheidshesje. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Informatie en contactadressen zijn te vinden op de site van Landschapsbeheer Gelderland.. Op Facebook staat ook veel informatie en man kan er leuke weetjes over afval en het milieu vinden. Ook in Nijkerkerveen en Hoevelaken zijn Zwerfafvalbrigades. Gemeente Nijkerk faciliteert de Zwerfafvalbrigades.

De Lionsclub staat voor een duurzame omgeving en heeft de Zwerfafvalbrigade in het hart gesloten. Om die reden is al vaker samengewerkt, onder meer tijdens de World Cleanup Day die door de Lionsclub is uitgebreid met de Nijkerk Cleanup Challenge in september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen