Rowen van de Mheen nieuw in KNHS Talententeam 2021

Foto:

Door de beperkte mogelijkheden in 2020 heeft de KNHS besloten om de ruiters die vorig jaar in het KNHS Talententeam zaten, dit jaar weer te selecteren.

Twee plekken kwamen er vrij, omdat ruiters te oud voor dat team zijn geworden. Springruiter Rowen van de Mheen kan er daarom in opgenomen worden. Ruiters en amazones van 18 t/m 25 jaar, die de potentie hebben om door te groeien naar het Olympisch kader maken kans om in het KNHS Talententeam te worden opgenomen.

Zijn toppaard is Q Verdi

Van de Mheen maakt dit jaar zijn debuut in het KNHS Talententeam, maar hij maakt al sinds zijn ponytijd met regelmaat deel uit van diverse landenteam. In 2017 werd hij Europees kampioen bij de Junioren en in 2019 verdiende hij op het EK Young Riders in Veeningen met Q-Verdi een gouden teammedaille. In 2020 was er voor de springjeugd geen EK wegens de coronapandemie, maar Rowen maakte desondanks indruk door o.a. zijn eerste topklassering in een driester Grote Prijs te behalen. “Ik hoop dit jaar meer ervaring op te kunnen doen in de hogere proeven. En vooral aan meer wedstrijden deel te nemen en dankzij het talententeam hopelijk af en toe een startplaats te krijgen op de grotere concoursen. Doelen stellen is momenteel lastig, maar dat is nog een reden waarom ik erg uitkijk naar het hervatten van alle wedstrijden, zodat we weer specifiek ergens naartoe kunnen trainen.”

bron: KNHS

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden