Bibliotheek helpt ouders bij digitale opvoeding kinderen

Foto:

Jonge kinderen weten rap de weg in de ‘digitale wereld’. Ze groeien op met allerlei soorten media.

Van filmpjes op TikTok en YouTube tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en een kind kan er veel van leren.

Tegelijkertijd loeren er ook risico’s op het wereld wijde web en is het belangrijk dat kinderen leren veilig met media om te gaan. De Bibliotheek Gemeente Nijkerk helpt ouders en opvoeders daarbij.

Tijdens de Media Ukkie Dagen die dit jaar van 26 maart tot en met 2 april worden gehouden vraagt de Bieb aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen worden tijdens deze campagne op diverse manieren meegenomen en krijgen tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin.
Dit jaar zijn de activiteiten rondom de Media Ukkie Dagen veelal online en worden er via de Bibliotheek Gemeente Nijkerk onder meer twee verschillende gratis online webinars aangeboden. De webinar van 30 maart heeft als titel ‘Appvoeding’. Mediacoach Evelyn Verburgh neemt de deelnemers mee in de wereld van digitale opvoeding, met mooie voorbeelden en praktische tips van onder andere producer Ron Feuler van de Zappelin-app, Meester Sander en schrijfster Nanda Roep.

De webinar van 31 maart heeft als titel ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ en gaat over media-aanbod voor jonge kinderen. Denise Bontje van Mediasmarties.nl neemt deze avond met de deelnemers het media-aanbod voor jonge kinderen door. Ze gaat in op welke media beschikbaar zijn, waar je als ouders op moet letten en legt uit welke media in een gezond mediamenu voor jonge kinderen passen. Voor balans zorgen, daar gaat het om.
Inschrijven voor deze gratis Webinars kan via de website van de Bibliotheek. Op deze website ook veel informatie en tips over het mediagebruik van jonge kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen