Wethouder Dijksterhuis opent coronaproof ingerichte Klimaatkamer

Foto:

Vanaf vandaag is de Klimaatkamer open.

De Klimaatkamer, die tot 22 mei bij de Baggelaar in Nijkerkerveen staat, werd vandaag op symbolische wijze geopend door wethouder Dijksterhuis.

Dit mobiele en coronaproof informatieloket geeft inwoners de mogelijkheid om dichtbij huis gratis advies in te winnen bij de Regenwater-adviseur of het Energieloket van gemeente Nijkerk.

Van dichtbij bekijken

Wethouder Dijksterhuis is enthousiast over de Klimaatkamer. “We willen onze inwoners graag op weg helpen met het nemen van duurzame maatregelen en het helpt als je dan dingen kunt laten zien. Corona gooide flink wat roet in het eten, maar dankzij de Klimaatkamer kunnen we toch weer -veilig – in gesprek en onder andere een groen dak en een afgekoppelde regenpijp laten zien.” Dijksterhuis hoopt dat de Klimaatkamer veel mensen inspireert om ook in hun eigen omgeving aan de slag te gaan met duurzame maatregelen. “Zodat we samen voor onze aarde blijven zorgen”.

Klimaatadaptatie in Nijkerkerveen

Momenteel wordt het centrum van Nijkerkerveen heringericht en klimaatadaptatie is een onderdeel daarvan. Aan de voorkant van zo’n 200 woningen worden de regenpijpen afgekoppeld. Hierdoor komt hemelwater (regen, sneeuw en hagel) niet meer in het riool voor vuilwater terecht, maar stroomt af naar het grondwater. Voldoende grondwater is belangrijk voor de natuur, voor ons drinkwater en voor de landbouw.

Voor vragen over duurzame maatregelen

Inwoners die schoon regenwater ook aan de achterkant van hun huis graag slim willen benutten of bijvoorbeeld interesse hebben in een groen dak, kunnen hiervoor gratis advies krijgen van Regenwateradviseur Renée Kleijn. De regenpijp afkoppelen is slechts één van de maatregelen die mensen kunnen nemen om te verduurzamen. Daarom zal ook Henk Eilander van het Energieloket regelmatig aanwezig zijn in de Klimaatkamer, voor mensen met vragen over bijvoorbeeld isoleren, zonnepanelen, de warmtepomp of subsidies en financiële regelingen hiervoor. Ook dit is een gratis service van de gemeente.

Aanwezig

Regenwateradviseur Renée Kleijn is in de Klimaatkamer aanwezig op iedere dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur en op iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 14.00 uur.
Henk Eilander van het Energieloket is iedere woensdagmiddag te bezoeken van 13.00 tot 16.00 uur.

De Klimaatkamer staat tot 22 mei in Nijkerkerveen. Daarna zal hij ook in andere wijken komen. De Klimaatkamer is overigens bijna geheel gebouwd en ingericht met gerecyclede materialen.

Dossier: Energietransitie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden