Imposante “Week van het geld”

Foto:

Deze hele week stond een groot deel van de programmering van de A1 Mediagroep in het teken van de Week van het geld.

Indrukwekkende verhalen

Het doel was het gesprek over geld op gang brengen. In Nederland zijn we niet gewend om hierover te spreken.
Indrukwekkende verhalen van mensen die zorgen hebben of gehad hebben over geld kwamen langs op de radio. Veel organisaties die zich hiervoor inzetten zijn aan het woord geweest.
Ook zijn tal van goede doelen in de gelegenheid gesteld om te vertellen wat ze doen. Luisteraars konden geld doneren en een verzoeknummer aanvragen. Enkele goede doelen zijn verrast door een mooie gift of spullen die ze nodig hadden.
Ondernemers die mensen helpen om hun dromen waar te maken en samen te zorgen dat daarvoor geld beschikbaar komt hebben hun verhaal gedaan.

Marco van der Pol, één van de initiatiefnemers:” Wat goed om te merken dat veel organisaties en mensen uit Nijkerk en Barneveld over geld in gesprek wilden gaan. Ook is het mooi om te zien hoe partijen elkaar steunen. Zo konden we de Vallei Dialoog verrassen met een gift van de Rotary Barneveld. De Vallei dialoog deed op haar beurt een oproep aan scholen om zich aan te melden voor gastlessen over geld. Ook de enthousiaste verhalen van ondernemers waren inspirerend.”

Hartverwarmende reacties

Trudy Doornhof: “In december vertelde ik na een interview over de week van het geld en de link met mijn werk daar wilde de A1 Mediagroep meer van weten. Ik vind het ontzettend leuk dat de A1 Mediagroep tijd vrij heeft gemaakt om met elkaar over geld te spreken het is een mooie week geworden. Dit was niet mogelijk geweest zonder het enthousiasme van de presentatoren en betrokkene van A1 Mediagroep, maar ook gemeente Nijkerk en gemeente Barneveld de vele telefonisch geïnterviewden en luisteraars. Het verhaal van Theo Manten maakte ontzettend veel indruk op mij. Om hem zo open te horen praten wat hij heeft doorgemaakt en hoe hij zijn ervaringen nu inzet om andere te helpen dat kwam bij mij binnen. De hartverwarmende reacties die volgden op zijn interview deden hem goed vertelde hij mij later in de week. Maar ook de oproep voor grote shoppers door Gezien Schoo van kinderen van de voedselbank kreeg navolging Boni heeft aangegeven deze shoppers graag aan te bieden.”

Doornhof: “Ik kijk terug op een hele toffe, intensieve maar ook leerzame week, radio maken is een echt vak apart. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Maar bovenal hoop ik dat door deze week we meer met elkaar spreken over geld en mocht het financieel niet goed gaan dat mensen vroegtijdig hulp vragen bij de gemeente of organisaties die voor ze klaar staan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen