Informatieavonden over een aardgasvrij Nijkerk

Foto:

Wonen zonder aardgas, hoe kunnen we dat in Nijkerk doen?

De gemeente is dit aan het onderzoeken en wil haar bewoners daarvan op de hoogte houden. En misschien heeft u wel ideeën hoe dat zou kunnen.

Minder CO2 uitstoot noodzakelijk

Aardgas is een fossiele brandstof. Bij verbranding komt er CO₂ vrij en dat draagt bij aan de opwarming van de aarde. Deze verandering in het klimaat is een groot probleem. Want ons ecosysteem geeft ons zuurstof, schoon water, eten en grondstoffen en daarom willen we het graag in balans houden.
In het landelijke Klimaatakkoord is daarom afgesproken dat we overstappen op duurzame alternatieven voor aardgas. Voor 2050 moet heel Nederland, dus ook Nijkerk, aardgasvrij zijn. We zullen onze huizen en gebouwen op nieuwe manieren gaan verwarmen. Dus ook uw woning.

Wat is de juiste keuze?

Om te bepalen hoe dat moet, is de gemeente bezig met het opstellen van de Transitievisie Warmte. Daarin beschrijft de gemeente hoe we als gemeente van het aardgas af kunnen, met welke alternatieven, waar en wanneer. En wat we daarbij belangrijk vinden.
Er zijn veel factoren die meespelen. Zoals: wat ligt er al, hoe oud/nieuw is dat en wanneer is het aan vervanging toe. Wat zou er als alternatieve warmtebron kunnen dienen, wat is de staat van de huizen en gebouwen (hoe ‘transitie-gereed‘ zijn die) en wat is haalbaar in tijd en betaalbaarheid. Een ingewikkelde puzzel dus, waarbij we ook benieuwd zijn naar uw feedback.

Informatieavonden

Hoevelaken: 13 april, 19.30-21.00 uur
Nijkerk: 14 april, 19.30-21.00 uur
Nijkerkerveen en buitengebied: 15 april, 19.30-21.00 uur

Aanmelden bijeenkomst
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Marjo Konijnenbelt via [email protected]. Vermeld daarbij uw naam, adres en de avond waaraan u wilt deelnemen. U ontvangt dan een bevestiging en de link voor de bijeenkomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen