De Ermelose Stichting Omhoog gaat een samenwerking aan met het Deltion College, regionale horecabedrijven, UWV en diverse omliggende gemeentes.
Doel van de samenwerking is om jaarlijks minimaal 20 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame baan in de horeca te helpen. De start zal in september 2021 zijn.
“Wij zijn er trots op dat wij een bijdrage mogen gaan leveren aan dit naar werk traject voor deze doelgroep. We verwachten dat we met deze aanpak op maat veel gemotiveerde en goed opgeleide koks en gastvrouwen/gastheren naar een duurzame baan in de horeca kunnen begeleiden”
Gert Boonen, mede-eigenaar restaurants Boterlap Harderwijk, Ermelo en Hotel Bella Ciao, Rogier Pull, eigenaar McDonald’s Nijkerk, Ermelo en Harderwijk
, Jos en Angela Baars, eigenaren van Hotel Baars en Kasteel de Essenburgh.
Helaas is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden dat bestaande trajecten voor mensen met een indicatie vanuit de participatiewet, WMO, Wajong, en andere instanties onvoldoende werken. Door de Coronacrisis is de kans op werk voor deze doelgroep nog minder. Het naar-werk traject van stichting Omhoog gaat hier radicaal verandering in brengen. Als de horeca weer open mag, is de verwachting dat binnen twee jaar er weer een enorme behoefte zal zijn aan horecapersoneel. Dan zullen de eerste deelnemers uit dit project uitstromen en beschikbaar zijn om de vraag naar gekwalificeerd personeel (kok of gastvrouw/gastheer) in te vullen. De (financiële) ondersteuning van gemeentes, provincie, overheid, UWV en lokale fondsen ( Stichting Salem en Rabobank Randmeren) maken dit project mogelijk.
Meer informatie is te vinden op de website van stichting Omhoog .